Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!

ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ... Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθ...

ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ...

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την πλατεία Αγ.Νικολάου, στρατιωτικών, αστυνομικών και δημοτικών αρχών της πόλεως του Βόλου,σχεδόν όλων των κληρικών της Ι.Μ Δημητριάδος και του αδερφού του κ.Γιάννη Παρασκευαίδη που ήρθε απο το Αίγιο και των στενών συνεργατων του απο Αθήνα και Βόλο, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, ημέρα μνήμης του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω και ημέρα εορτής των ονομαστηρίων του, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστόδουλου του απο Δημητριάδος. Προηγήθηκε ο εσπερινός στις 5 χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου και συμπροσευχομένων των μητροπολιτών Βρεσθένης Θεοκλήτου, Καισαριανής Δανιήλ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σερρων Θεολόγου,Βελεστίνου Δαμασκηνού (χειροτονίες Χριστοδούλου).
Η πολυσχιδής και χαρισματική προσωπικότητα του Μακαριστού τέθηκε στο επίκεντρο του χαιρετισμού που απηύθυνε ο κ. Ιερώνυμος, δια του εκπροσώπου του, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού. Όπως υπογραμμίστηκε υπήρξε «εκλεκτός ιεράρχης, ακούραστος, αλήστου μνήμης, καλλικέλαδος, ποιμήν καλός, σοφός διδάσκαλος, ο οποίος μιλούσε στις καρδιές των πιστών». Ανάλογες ήταν οι επισημάνσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος είπε εμφανώς συγκινημένος: «όχι μόνο ενάμισι έτος αλλά και ολόκληρη σειρά ετών δεν είναι ικανή να εξαλείψει από την μνήμη του λαού μας την πολυφίλητη μορφή του. Η Ιερά Μητρόπολή μας, με την αγαστή συνεργασία του Δήμου μας και την συμμετοχή κλήρου και λαού, τιμά τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη, που αποτέλεσε επί 25 συναπτά έτη τον άγγελο φύλακα της τοπικής Εκκλησίας και σήμερα αποτελεί την δόξα ολόκληρης της Ελλαδικής Εκκλησίας».
Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Βόλου κ. Βούλγαρης επεσήμανε ότι ο Μακαριστός Χριστόδουλος «ήταν ευφυής, οξυδερκής, μεγάλος λόγιος και άνθρωπος αποστολικού χαρακτήρα που έβρισκε εύκολα τις καρδιές των νέων. Την μνήμη αυτής της σημαντικής προσωπικότητας τιμούμε σήμερα, είπε, ανήμερα εν ζωή της ονομαστικής του εορτής, προκειμένου η ευγενική μορφή του να υπενθυμίζει σε όλους τον αγώνα για μια ζωντανή και μαχόμενη Εκκλησία.Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό για ότι προσέφερε στον λαό της Μαγνησίας».
Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον πολυβραβευμένο Βολιώτη γλύπτη Αναστάση Κρατίδη, με δαπάνη του ευπατρίδη Βολιώτη επιχειρηματία Χαράλαμπου Τσιμά προσωπικού φίλου του Χριστόδουλου, ο οποίος εξέφρασε ενώπιον των παρισταμένων, μνήμες και συναισθήματα. Ο κ. Τσιμάς μίλησε από καρδιάς για «την φωτεινή μορφή», τον «χαρισματικό άνθρωπο» που είχε «πλούσιο έργο ζωής» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η προτομή του είναι ελάχιστος φόρος τιμής στο έργο και την προσφορά του». Η προτομή που έχει ύψος 2,20 μέτρα και κατασκευάστηκε από ορείχαλκο.
Δεν περιμέναμε να έρθουν στην εκδήλωση οι περίπου 250 κληρικοι έγγαμοι και άγαμοι που χειροτόνησε και ευεργέτησε ο Χριστόδουλος κατα την δεκαετή παραμονή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο τοποθετώντας πολλούς απο αυτούς σε θέσεις διοικητικές και άλλες θέσεις γραφείου δινοντας τους αξια και αναγνωρισιμότητα -αλλιώς δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Αλλά οι κληρικοί ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ πάντοτε είναι ανακόλουθοι των λόγων και πράξεων τους αλλά και μικρόψυχοι,αχάριστοι και αφελείς ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Αξίζει να σημειωθε οτι ήρθαν απο την Αθήνα για να παραβρεθουν στην εκδήλωση οι:
Αρχιμανδρίτες
Νικόλαος Κλάδης
Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος
Διονύσιος
οι πρωτοπρεσβύτεροι Θωμάς Συνοδινός,Νικόλαος Ιωαννίδης
Οι Διάκονοι Επιφάνιος Αρβανίτης,Νεόφυτος Δοντάς, Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος
Αίσθηση προκάλεσε οτι δεν μπηκαν στον κόπο να έρθουν και ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ στενοι συνεργάτες του Χριστόδουλου στην Αρχιεπισκοπή και οι οποίοι ΣΚΟΠΙΜΩΣ για να μην δυσαρεστήσουν την νέα ηγεσία απουσίαζουν απο κάθε μνημόσυνο του Χριστοδούλου.Για την ιστορία και μόνο μερικοί είναι οι εξής:
Οι Αρχιμανδρίτες
Βαρνάβας Θεοχάρης (Αγ. Ελευθέριος Γκύζη)
Ιάκωβος Μπιζαούρτης Ηγούμενος Μονής Πετράκη
Αντώνιος Αβραμιώτης
Προϊστάμενος Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών
Χρυσόστομος Παπαθανασίου (Ιεροκήρυκας Αρχιεπισκοπής-κατα τα άλλα κηρύτει την χριστιανική αγάπη)
Γαβριήλ Παπανικολαου Πρωτοσύγγελος Αρχιεπισκοπής (χειροτονία του)
Τιμόθεος Άνθης εκπρόσωπος τύπου
Βενέδικτος Παπαδόπουλος (Αγ.Γεώργιος Ζωγράφου)
Νικολόπουλος Ιερώνυμος Γραμματέας Αρχιεπισκοπής
Συμεών Βενετσιάνος Δ/ντης Ιδρύματος Διακονία φανερωμένη Χολαργού
Αρχιμ. Μηλιώνης Νεκτάριος, Εφημέριος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ
Επίσης σχολιάστηκε αρνητικά το οτι δεν ήρθαν οι 30 Αρχιερείς που χειροτονήθηκαν κατόπιν εισηγησεώς του Χριστοδούλου τους οποίους στήριξε και βοήθησε κατα την διάρκεια της αρχιερατικής τους διακονίας

15 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ κληρικοι που αν δεν ηταν ο Χριστοδουλος δεν θα τους ηξερε ουτε η μανα τους
    Αρχιμ Πλάτων Κρικρής και Αρχιμ.Κωνσταντίνος Γιακουμάκης
    (Ιδιαίτερον Γραφείον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ)
    ΕΠΙΣΗΣ
    Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος
    Αρχιμ. Τίτος Γαρυφαλλάκης
    Αρχιμ. Ιγνάτιος Μόσχος
    Αρχιμ. Κλήμης Κοτσομύτης,
    Αρχιμ. Μάξιμος Κάππας
    Πρωτοπρ. κ. Ἀντώνιος Καλλιγέρης Δ/ντης Νεοτητος Ι.Α.Α(είχε τιμηθει με το ανωτατο παρασημο της Εκκλησίας της Ελλαδος-ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΚΛΗΡΙΚΟ)
    ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΙ
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΩΝ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΛΟΣ ΜΙΣΙΑΚΟΥΛΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ - ΔΙΠΛΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ :
    Φλωρίνης, Πρεσπῶν καί Ἑορδαίας Θεόκλητος 23-1-2000
    Κασσανδρείας Νικόδημος 13-1-2001
    Ὕδρας, Σπετσῶν καί Αἰγίνης Ἐφραίμ 14-1-2001
    Σιδηροκάστρου Μακάριος 16-12-2001
    Χαλκίδος Χρυσόστομος 17-12-2001
    Νέας Σμύρνης Συμεών 12-10-2002
    Γλυφάδας Παῦλος 14-10-2002
    Ἐδέσσης, Πέλλης καί Ἀλμωπίας Ἰωήλ 15-10-2002
    Ζιχνῶν καί Νευροκοπίου Ἱερόθεος 17-5-2003
    Ἐλευθερουπόλεως Χρυσόστομος 28-4-2004
    Σερβιῶν καί Κοζάνης Παῦλος 29-4-2004
    Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς Νικόλαος 30-4-2004
    Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος 9-10-2004
    Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως Βαρνάβας 10-10-2004
    Πατρῶν Χρυσόστομος 20-2-2005
    Κυθήρων Σεραφείμ 2-7-2005
    Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας Κοσμᾶς 8-10-2005
    Δράμας Παῦλος 9-10-2005
    Σισανίου καί Σιατίστης Παῦλος 4-3-2006
    Γόρτυνος καί Μεγαλουπόλεως Ἱερεμίας 14-10-2006
    Κορίνθου Διονύσιος 14-10-2006
    Τριφυλίας καί Ὀλυμπίας Χρυσόστομος 17-3-2007
    Μεσσηνίας Χρυσόστομος 18-3-2007
    Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων Κύριλλος 18-10-1998
    Ἀχαΐας Ἀθανάσιος 15-10-2000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'αυτην την χωρα καμια φορα καλυτερα ειναι να σε ξεχνανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TI NA TOY ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ; Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΘΕΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΣΚΗΝΑΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΡΙΚΚΗΣ, ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΤΩΝ ΕΥΘΥΜΙΟ ΖΗΛΩΝ, ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΑΡΙΘΜΟΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΛΟΓΟΥ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΥΛΙΞΑΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΟΣΧΑΣ...ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειδικα ο Βαρναβας Θεοχαρης(ΝΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΠΟ Δ.ΝΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ) που ο Χριστοδουλος τον εκανε διακονο, αρχιμανδριτη και προισταμενο του Ι.Ν Αγ.Ελευθεριου Γκυζη τον εμπιστευτηκε τοποθετωντας τον ,Διευθυντή του ιδιαιτερου γραφειου του και αυτος φερθηκε τοσο μικροψυχα. θα θυμαται που του ειπε ο Χριστοδουλος στην χειροτονια του ΕΓΙΝΕΣ ΤΟ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ αλλα εκ των υστερων αποδεικνυεται ποσο λάθος εκανε ο Χριστοδουλος στην επιλογη του προσωπου αυτου.
    Να εισαι καλα πανοσιολογιοτε Βαρναβα

    για του λογου το αληθές
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_30/01/2005_132191

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. hellraiser ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
    ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΡΑΚΟΜΕΛΟ ΕΙΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kalhspera

    Katarxhn suggnwmh gia ta greeklish, alla den mporw na kanw kati ep'autou giati o sugkekrimmenos upologisths den einai dikos mou. Episis ean den einai o katallhlos topos gia auto to post, parakalw metaferete to h sbhste to.

    8a h8ela ean mporeite na mou lusete 2 aporeies (apeu8unomai se osous einai konta sto "Stoxo" h th XA):

    1. Giati o Stoxos e3umnei toso polu ton Xristodoulo? Ti ekane gia ta e8nika mas zhthmata?

    2. Kukloforoun arketes istories sxetika me thn proswpiki tou zwh pou (opws uposthrizoun) basizontai stis aities 8anatou tou. Ti 8esh exei o Stoxos ep'autwn?

    Euxaristw prokatabolika se osous apanthsoun. 8a me boh8hsoun na lusw proswpikes aporeies pou mou dhmiourgh8hkan diabazontas diafora blogs/sxolia/ar8ra.

    Filika,
    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8:21
    Πανιβλακα,παλιοθεουσα δεν καταλαβες το σκωπτικο μου σχολιο,που αν και αντιχριστιανος το εκανα με θετικη διαθεση για το προσωπο και την μνημη του Μακαριοτατου.
    Αλλα που να σ'αφησει ο θρησκευτικος φανατισμος σου να κατανοησεις οτι και η ληθη,απο τους αναξιους,ειναι καμια φορα προτιμοτερη απο το να χρησιμοποιουνε τ'ονομα σου για δικους τους συμφεροντολογικους λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μην τολμησεις να με ταυτισεις ξανα με τους απλυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ξεχασατε να πειτε για τους Χαρη Κονιδαρη και Αρχιμανδριτη Τιμόθεο Ανθη αυτοι και αν ειναι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DEAR Manos,
    5/11/09 11:59 πμ
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΩ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΟ(ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ,ΕΘΝΙΚΟ) ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΣΟ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ 1974-1998 ΟΣΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
    1998-2008 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ,ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ,ΣΥΝΕΔΡΙΑ,ΣΩΜΑΤΕΙΟΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ&ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ,
    ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΥΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ&ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ,
    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.

    ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ.ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ,ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;
    ΑΠΛΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΕΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΩΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ Κ.Τ.Λ
    ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚ.ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΑ-ΟΠΑ.ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΔΟ.Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΑΨΟΓΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΩΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
    ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΕΦΗΜ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ(ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ TYΠOY ANΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΑΥΓΗ, ΚΤΛ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ (SITE, BLOGS)
    ΜΕΡΙΚΕΣ (ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ) ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

    http://www.ecclesia.gr/greek/archbishop/christodoulos_life.html

    http://www.bioethics.org.gr/06_d.html

    http://www.sansimera.gr/biographies/227

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
    http://www.archdiocese.gr/koinoniko_ergo.html

    Υ.Γ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΤΑΝ ΔΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ Ι.Μ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΔΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Παμμεγίστων Ταξιαρχών ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ;
    Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΛΙΑ ΛΙΠΩΔΗ ΔΙΗΘΗΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ(ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kalhmera!

    Euxaristw polu gia ton xrono pou die8eses gia thn apanthsh! 8a mpw sta links pou esteiles gia na katalabw kalutera tous logous opu o Stoxos / XA timoun ton makaristo Xristodoulo. Kata ta alla suggnwmh, alla den 8a akolou8hsw thn sumboulh sou gia na mhn diabazw sugkekrimmenes phges giati prospa8w na diabazw apopseis apo diaforetikous xwrous, kai o Stoxos einai apo tis efhmerides pou diabazw ka8hmerina... Mporei na mhn sumfanoume se ola alla 8ewrw oti kanei polu kala pou uparxei kai xreiazetai apoluta sthn Ellhnikh koinwnia! Sunexiste thn kalh douelia! Kai pali euxaristw gia thn apanthsh!

    Filika, Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω μερικους που πιστεύουν πως ξέρουν τα πάντα...Αλλά ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να σχολιάζετε αρνητικά?Ξέρετε για πιο λόγο μπορεί να μην πήγε ο οποιοσδήποτε?
    Απο κει κ πέρα ολόκληρο μύνημα καθαρής κακίας και ζήλειας απέναντι στον Πάτερ Βαρνάβα!ΓΙΑΤΙ??? Τον ξέρετε κ απο χθες για να μιλάτε έτσι?Γιατί έγω που τον ξέρω,ξέρω πως αχάριστος δεν είναι!Δεν είναι τυχαιίο που όλοι λένε τα καλύτερα λόγια για εκείνον!Οσοι τον ξέρουν σχολίαζουν πόσο εθγενικός,σεμνός,ταπεινός κ καλός άνθρωπος είναι!'Oπως επίσης μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως πότε και για κανένα λόγο δεν ξέχνάει τον αγαπήτο,μακαριστό Αρχιεπίσκοπο!
    Πρώτα μάθε και μετά μιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνω με το παραπανω σχολιο...O πατηρ Βαρναβας επιτελει ενα πολυ σημαντικο εργο... παντα μνημονευει με αγαπη τον μακαριστο αρχιεπισκοπο Χριστοδουλο...παντα τον αναφερει σαν παραδειγμα προς μιμηση..καλο ειναι αν δεν ξερουμε τα πραγματα να μην κατακρινουμε...ποσο μαλλον να αποφευγουμε την ιεροκατακριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θα συμφωνησω απολυτα με την psipsina γιατι κ εγω γνωριζω προσωπικα τον Πατερ Βαρναβα κ δεν ειναι ανθρωπος που ξεχναει οσους τον βοηθουν ποσο μαλλον τον μακαριστο Αρχιεπισκοπο Χριστοδουλο.....τον γνωριζω απο το καλοκαιρι του 1999(πριν ακομα χειροτονηθει διακονος)κ ξερω ποσο μεγαλοψυχος ειναι....για αυτο καλο ειναι να μην κρινουμε εναν ανθρωπο που δεν τον γνωριζουμε προσωπικα αλλα κ δεν ξερουμε για ποιους λογους δεν παρευρεθηκε εκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.