Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΤΙΤΛΟ ΝΑ ΠΡΩΤΟΒΑΛΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΟΥΜΕ

... ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ "ΚΟΠΙΠΕΪΣΤ" ΑΠΟ ΤΟ "ΑΠΕ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ" Τέρμα στην είσοδο λα...

...
ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ "ΚΟΠΙΠΕΪΣΤ" ΑΠΟ ΤΟ "ΑΠΕ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ"

Τέρμα στην είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα από τη θάλασσα, ευελπιστεί να βάλει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σήμερα είχε πολύωρη συνάντηση για το θέμα αυτό, στον Πειραιά, με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενώ παρών ήταν και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, αλλά και επιχειρησιακοί αξιωματικοί του Λιμενικού, επεσήμαναν την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Υπηρεσίας τους σε προσωπικό και μέσα, ενώ τόνισαν ότι χρόνια τώρα προσπαθούν για το καλύτερο.
Μιλώντας λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους, ο νέος υπουργός έκανε γνωστό ότι το Λιμενικό Σώμα θα εκσυγχρονιστεί και θα δημιουργηθεί η Ελληνική Ακτοφυλακή, με αρχηγείο και έδρα τον Πειραιά, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την άμεση απελευθέρωση 1.200 κρατούμένων αλλοδαπών υπό απέλαση που σήμερα κρατούνται στα αστυνομικά κρατητήρια της χώρας.
Επίσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί άλλο την αθρόα και μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών αλλά ούτε τους διακινητές ανθρώπινων ψυχών, ενώ αναφερόμενος στο Λιμενικό Σώμα είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μετατραπεί σε μια επιχειρησιακή δύναμη με υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες ακτοφυλακής», καθώς επίσης ότι «με τη νέα διάταξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το Λ.Σ. σταματά από κάθε άλλη δραστηριότητα».
Τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι αν οι Οργανισμοί Λιμένων απαιτούν φύλαξη, όπως προβλέπεται από το διεθνή νόμο ISPS Code, να απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, αλλιώς αν χρησιμοποιούν λιμενικούς θα πληρώνουν το ανάλογο τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.