Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Οι φοιτητές του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου «Εκερέμ Τραμπ...

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Οι φοιτητές του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου «Εκερέμ Τραμπέϊ». αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Οι φοιτητές του Β΄ και Γ΄ έτους βρίσκονται σε αναταραχή καθώς δεν εμφανίστηκαν στο Αργυρόκαστρο οι Ελλαδίτες πανεπιστημιακοί που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οι οποίοι δίδασκαν τα προηγούμενα εξάμηνα, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.
Οι προερχόμενοι από τα Ιωάννινα καθηγητές, με το ακαδημαϊκό τους κύρος διασφάλιζαν, εν μέρει, το επίπεδο σπουδών αλλά και την προοπτική αναγνώρισης του πτυχίου των φοιτητών από την Ελληνική Πολιτεία. Οι φοιτητές των τριών πρώτων ετών, οι οποίοι διδάσκονται με το νέο πρόγραμμα το οποίο είναι αντίστοιχο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τους φοιτητές να μποϋκοτάρουν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010 μέχρι την επίλυση του προβλήματος.
Θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός πως, οι ελληνικής καταγωγής φοιτητές μειώνονται κάθε χρονιά. Οι αιτίες είναι πολλές, μερικές εκ των οποίων αφορούν τις περιορισμένες πιθανότητες απορρόφησής τους στην αλβανική εκπαίδευση, τις ελλείψεις του προγράμματος των μαθημάτων και τη μη ικανοποιητική στάθμη των παρεχομένων γνώσεων. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί η αδυναμία των ίδιων των φοιτητών να παρακολουθήσουν επαρκώς ένα πραγματικό ακαδημαϊκό φιλολογικό τμήμα, εξαιτίας και της «μειονεκτικής» διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο αλβανικό κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Πηγή
ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Δεν ενδιαφερόμαστε για την μόρφωση των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, αλλά ενδιαφερόμαστε για την μόρφωση των εδώ μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.