Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ... Αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου είναι η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπου...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ...

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου είναι η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Τανέρ Γιλντίζ.«Αυτό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Τουρκίας και είναι στρατηγικής σημασίας. Καθώς έχει νομικές παραμέτρους, η διαδικασία λήψης της σχετικής απόφασης έχει επιμηκυνθεί. Η αποφασιστικότητά μας (να προχωρήσουμε) παραμένει. Ωστόσο, χρειαζόμαστε χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιλντίζ.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τον πετρελαιαγωγό Κιρκούκ- Γιουμουρταλίκ (εξαγωγή πετρελαίου του βορείου Ιράκ μέσω της συγκεκριμένης γραμμής), ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας διευκρίνισε πως θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010.«Διαπραγματευόμαστε με το Ιράκ την ανανέωση της συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως προβλέπεται η παράταση της συμφωνίας για μια περίοδο 20 χρόνων.«Θα ταξιδέψουμε στη Βαγδάτη τον επόμενο μήνα και θα μπορέσουμε εκεί να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα», τόνισε ο κ. Γιλντίζ.

Διευκρίνισε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα κατασκευής ενός νέου αγωγού, παράλληλου στον ήδη υπάρχοντα. «Ο αγωγός αυτός έχει δυνατότητα μεταφοράς 70 εκατ. τόνων (πετρελαίου). Ο αγωγός Μπακού- Τμπιλίσι- Τσεϊχάν έχει δυνατότητα μεταφοράς 50 εκατ. τόνων», τόνισε ο Τούρκος υπουργός, διευκρινίζοντας πως προς το παρόν, ο αγωγός Κιρκούκ- Γιουμουρταλίκ λειτουργεί προς το παρόν στο 18% των δυνατοτήτων του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,πηγή

ΑΕΤΟΣ για το stoxos.gr

1 σχόλιο

  1. Η Ελλάδα περνά μία εξαιρετικά κρίσιμη φάση. Ίσως ποτέ δεν βρέθηκε τόσο άγρια στριμωγμένη. Το χειρότερο όλων, σ' αυτή την κρίσιμη φάση δεν έχει πολιτικούς, παρά κάτι εθελόδουλες μαριονέτες.
    Αντιθέτως, η Τουρκία έχει έναν χαρισματικό πρωθυπουργό, ίσως έναν από τους καλύτερους που είχε ποτέ κι έναν ΥπΕξ με γνώση, όραμα, πιστεύω και θέληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.