Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ιερός Βράχος συμβασιούχων...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη Πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε ότι η χώρα που φιλοξενεί το σημαντικότερο μνημείο της ανθρωπότητας εμπιστεύεται τη ...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε ότι η χώρα που φιλοξενεί το σημαντικότερο μνημείο της ανθρωπότητας εμπιστεύεται τη φύλαξή του σε συμβασιούχους και αυτοί με τη σειρά τους μπορούν όποτε θέλουν να του βάζουν λουκέτο διεκδικώντας εργασιακά τους δικαιώματα;
Αυτή η χώρα, δυστυχώς, είναι η Ελλάδα. Υποκριτικά αποκαλεί το μνημείο «Ιερό Βράχο» και ξεδιάντροπα ανέχεται να μην σέβεται κανείς την ιερότητά του.
Από τους υπουργούς που επιφύλαξαν στο μνημείο μοίρα… συμβασιούχου, μέχρι τους ίδιους τους συμβασιούχους που δέχονται αυτήν τη μορφή εργασίας, ανταλλάσσοντάς τη μάλιστα με ψήφους, ενώ όταν στριμώχνονται λένε πως πιέσθηκαν από τις συνθήκες – και όχι επειδή ο εγκέφαλός τους είχε διεγερθεί από τον πόθο του διορισμού.
Το παραμύθι των συμβασιούχων ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚικής ψηφοθηρίας και συνεχίζεται ανενόχλητο.Χωρίς να δουν την Ακρόπολη έφυγαν όσοι τουρίστες είχαν την ατυχή έμπνευση να βρεθούν στη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα.
Για τρεις ημέρες τα γκρουπ αποχωρούσαν άπρακτα από τον «ιερό βράχο των συμβασιούχων».
Οι ξένοι τεντώνονταν στις άκρες των ποδιών τους ή σήκωναν τα παιδιά τους στους ώμους πάνω από έναν κλοιό… συμβάσεων. Είχαν έλθει από μακρινές περιοχές του πλανήτη και δήλωναν απογοητευμένοι, διότι προφανώς δεν θα τους ξαναδοθεί ευκαιρία για ένα τέτοιο ταξίδι.
Αυτή την ώρα έχουν ήδη επιστρέψει στις πατρίδες τους και διηγούνται στους συμπατριώτες τους την περιπέτειά τους. Προφανώς παροτρύνοντάς τους, όταν εκείνοι αποφασίσουν να εκδράμουν, να επιλέξουν άλλες πιο φιλικές για τους τουρίστες χώρες, που τα μνημεία τους δεν τελούν υπό την ομηρία εργαζομένων υπό ομηρία. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία να για βρούμε ποιοι φταίνε για όλα αυτά.
Ούτε για το ποιοι ευθύνονται για σκάνδαλα όπως αυτό της Ζίμενς και για κακοδιαχειρίσεις διαχρονικές όπως αυτές του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής.
Ούτε για το ρήμαγμα των ολυμπιακών ακινήτων, έτσι για να αναφέρω μερικές περιπτώσεις.
Και όμως.!!!
Ολοι αυτοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας, εξακολουθώντας να παριστάνουν τους πολιτικούς.
Και γιατί όχι; Όταν γίνονται δημοσκοπήσεις ο κόσμος εμφανίζεται να λέει πως αυτούς θα ψηφίσει πάλι…

4 σχόλια

  1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΩΝ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ! Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΛΑΚΑΠΑΠΑΝΔΡΟΕΟΥ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΕΙ ΚΑΙ Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ. (HE’S A REAL S.O.B(Son Of a Bitch))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “και αυτοί με τη σειρά τους μπορούν όποτε θέλουν να του βάζουν λουκέτο διεκδικώντας εργασιακά τους δικαιώματα;”
    1)Οι επί 4 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο-να πληρωθούν.
    Όταν εσείς τρώγατε το δώρο τον Χριστουγέννων αυτοί πεινάγανε η ζούσαν με δανεικά…

    «μέχρι τους ίδιους τους συμβασιούχους που δέχονται αυτήν τη μορφή εργασίας, ανταλλάσσοντάς τη μάλιστα με ψήφους, ενώ όταν στριμώχνονται λένε πως πιέσθηκαν από τις συνθήκες – και όχι επειδή ο εγκέφαλός τους είχε διεγερθεί από τον πόθο του διορισμού.»
    2)Έχετε καμιά θέση στον ιδιωτικό τομέα πλην του ΥΠ.ΠΟ για αρχαιολόγους;
    Τι προτείνετε; Να καταργήσουμε της σχολές ;

    «Από τους υπουργούς που επιφύλαξαν στο μνημείο μοίρα… συμβασιούχου»
    Σε αυτό συμφωνούμε.. Χρειάζονται μόνιμες λύσεις . Και θα σας θυμίσω το περασμένο καλοκαίρι όταν οι τουρίστες έφευγαν από τα μνημεία τα οποία εύρισκαν κλειστά πολύ νωρίς (Φαιστός,Κνωσό κλπ), γιατί δεν υπήρχαν συμβασιούχοι για να μείνουν ανοιχτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SAN XWRA ZOUME APO TON TOURISMO AMA PLITOUME TO MONADIKO ESODO POU MAS EXEI APOMINEI APO 2-3-10 MALAKES POU PLITONTAS TON TOURISMO MAS KAI KAIGONTAS TA BAGONIA TOU OSE SPAZONTAS KAI RIMAZONTAS THN PERIOUSIA MAS GIATI??GIATI KSYPNISAN MIA MERA ME GABLES KAI LENE DEN PAME NA SPASOUME TIPOTA KAI OLA AYTA FYSIKA KAI TA KSEROUN OI POLITIKOI ALLA GIATI NA PAROUN THESH??GIA NA XASOUN TIS PSIFOUS ME OLOUS TOUS ELEINOUS TOUS PRODOTES TOU ETHNOUSL..POU MAS KYBERNANE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.