Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ... ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2018: ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ

Ποιες μειώσεις; Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών οχημάτων. ...






Ποιες μειώσεις; Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 για τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών οχημάτων.




Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας λίγο πριν πάρουν στα χέρια των ιδιοκτητών οχημάτων τα… ραβασάκια. Τα σχέδια και οι προστάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία νέου πλαισίου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας φαίνεται πως για άλλη μία χρονιά «ναυαγούν», καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν ριζικές αλλαγές με δεδομένο ότι ο ετήσιος στόχος προβλέπει εισπράξεις 1,1 δισ. ευρώ,

Πλέον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι σκέψεις για αλλαγές τουλάχιστον για φέτος έχουν εγκαταλειφθεί και τα τέλη θα υπολογιστούν με τις ίδιες κλίμακες με πέρυσι, με οριακές ίσως ελαφρύνσεις μόνο για τρίτεκνους και πολύτεκνους ιδιοκτήτες αλλά και στα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα οχήματα άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη σενάρια στοχευμένων μειώσεων ως κίνητρο για την πληρωμή των τελών και την ανάκτηση των πινακίδων τους από τους ιδιοκτήτες τους.

Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου επεξεργάζονται ήδη τα σενάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Δείτε αναλυτικά τι θα πληρώσουμε φέτος

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.


Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν απο την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου απο τον κάτωθι πίνακα.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.