Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»... ΒΙΝΤΕΟ: ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΗΡΙΑΛ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

Οι Τούρκοι προκαλούν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Η πολιτική ηγεσία με πρώτο τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη Συ...






Οι Τούρκοι προκαλούν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Η πολιτική ηγεσία με πρώτο τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης για τα ελληνικά νησιά...




...μνημονεύει την Ελλάδα για την αγορά των S-300 για να δικαιολογήσει την κίνηση με τους S-400, ενώ ταυτόχρονα «παίζει» διάφορα παιχνίδια με την Αγιά Σοφιά που μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τέμενος και από το 1934 έχει χαρακτηριστεί μουσειακός χώρος.

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι προκαλούν με πράξεις και όχι μόνο λόγια και στο Αιγαίο. Οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και οι εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά έχουν εξελιχθεί σε καθημερινή ρουτίνα, ενώ με NAVTEX δεσμεύουν περιοχές για ασκήσεις με αληθινά πυρά. Όμως, η τουρκική προκλητικότητα εκδηλώνεται και μέσω της μικρής ή της μεγάλης οθόνης.

Ταινίες και σίριαλ που προβάλλονται στη γείτονα περιέχουν αναφορές που στέλνουν άκρως ανθελληνικά μηνύματα. Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα είναι η σειρά «Πρωτεύουσα-Αμπντουλχαμίτ» που μεταδίδεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου στο πρώτο κρατικό κανάλι «Trt».







Στο τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου και συγκεκριμένα στο 00.25 προβάλλεται μέσα σε ένα κουτί μία ελληνική σημαία και ακούγεται η φράση «αυτό είναι το λάβαρο που θέλησε να στήσει στην Αγιά Σοφιά ο ελληνικός στρατός». Για να ακολουθήσει στο 00.36 η προκλητική κίνηση του Σουλτάνου να πετάξει την ελληνική σημαία στο πρόσωπο κάποιου με τον οποίο συνομιλεί.

Δείτε το βίντεο:


Άλλο ένα παράδειγμα τουρκικής προκλητικότητας συνιστά η σειρά με τίτλο «Η πατρίδα μου είσαι εσύ»- στα τουρκικά Vatanim Sensin- που είχε κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2016. Επρόκειτο για μία σειρά που περιέγραφε κατά τους Τούρκους την περίοδο λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.




Προβαλλόταν από το Kanal D το οποίο ανήκει τον μεγάλο μιντιακό όμιλο Ντογάν ο οποίος θεωρείται αντιπολιτευόμενος στον Ερντογάν.

Το σίριαλ, όπως προαναφέραμε, εξιστορεί τα γεγονότα πριν από την Μικρασιατική καταστροφή από την… τουρκική πλευρά. Παρουσιάζει τους Έλληνες στρατιωτικούς να δολοφονούν, να εκτελούν, να φυλακίζουν και να καταστρέφουν τις περιουσίες των Τούρκων χωρίς κανέναν έλεγχο.

Η σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Τζεβντετ, ο οποίος φυλακίζεται από τους «κακούς» Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο διώκτης και εξολοθρευτής τους, ο ήρωας των Τούρκων.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:









enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.