Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

MNHMOΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΕΡΒΟΥΣ... ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟΝ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!

Μνημόσυνο για τους πεσόντες Σέρβους στρατιώτες στο νησί Βίδος έναντι της Κέρκυρας τέλεσε το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2013 ο Σε...


Μνημόσυνο για τους πεσόντες Σέρβους στρατιώτες στο νησί Βίδος έναντι της Κέρκυρας τέλεσε το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, παρουσία του πρωθυπουργού της Σερβίας κ. Ίβιτσα Ντάτσις, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κέρκυρα.
Στο νησί Βίδος βρίσκεται το κύριο σερβικό νεκροταφείο, όπου θάφτηκαν Σέρβοι στρατιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί το 1916, μετά από ήττα από τους Αυστριακούς και  κυνηγημένοι από τους Αλβανούς κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο Βίδο υπάρχει σχετικό μνημείο.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Σέρβο πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για τους δεσμούς μεταξύ του Πατριαρχείου της Σερβίας και της Μητροπόλεως Κερκύρας, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αποτυπώνονται στην φιλοξενία 100 παιδιών από την Σερβία τα τελευταία καλοκαίρια στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στην Κασσιώπη.
Ο κ. Νεκτάριος τόνισε τους δεσμούς που τον συνδέουν με τον Πατριάρχη της Σερβίας κ. Ειρηναίο και πολλούς Σέρβους Μητροπολίτες και κληρικούς, κάτι που βοηθά ιδιαίτερα τις κοινές δράσεις.
Ο Σέρβος πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φιλία και την συνεργασία που ενώνει τους Σέρβους και τους Έλληνες και ευχαρίστησε τον κ. Νεκτάριο για την αγάπη της Κέρκυρας και της Εκκλησίας της προς τον ορθόδοξο σερβικό λαό, καθώς και για το γεγονός ότι κρατιέται, με την συμβολή όλων, ζωντανή η ιστορική μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.