Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΤΥΠΗΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ: "ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ... ΣΕ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ"...!!!

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ... Οι μύθοι βούλιαξαν το ελληνικό έθνος, γράφει ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Δ...


Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ...

Οι μύθοι βούλιαξαν το ελληνικό έθνος, γράφει ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Δήμου με αφορμή τη δήλωση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση ότι ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος. Μόνο οι ανθέλληνες αγαπούν πραγματικά την πατρίδα τους γιατί λένε αλήθειες, έστω και δυσάρεστες, γράφει.

Γράφει ο Νίκος Δήμου στο άρθρο του στην lifo:

Δεν γνωρίζω τη Μαρία Ρεπούση. Ωστόσο, παρακολουθώ τα όσα λέει, γράφει και τα όσα υφίσταται.

Ως παλαιός «ανθέλλην» την καλωσορίζω στην τάξη των ανθελλήνων, που για μένα είναι οι πιο σωστοί και χρήσιμοι Ελληνες. Είναι οι μόνοι που πραγματικά αγαπούν την πατρίδα τους και της λένε αλήθειες – έστω και δυσάρεστες. Μόνο πάνω σε αλήθειες μπορεί να χτιστεί μία υγιής και ρωμαλέα εθνική ταυτότητα.

Οι μύθοι βούλιαξαν τούτο το έθνος. Δεν μας άφησαν ποτέ να αντικρίσουμε την πραγματικότητα, να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο στον καθρέφτη. Το πόσο σημαντικό είναι το ψεύδος για μας φαίνεται από την αντίδρασή μας: σε κάθε αμφισβήτησή τους εκλύεται υστερία που πλημμυρίζει το Διαδίκτυο.

Νομίζουμε πως είμαστε λαός σπλαχνικός και φιλάνθρωπος: όμως έχουμε κάνει θηριωδίες φοβερές. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν αναίτια χιλιάδες άμαχοι. Στη Μικρασιατική Εκστρατεία ο Ελληνικός Στρατός έκανε απίστευτες σφαγές και ωμότητες - προκαλώντας τα άγρια αντίποινα. Αυτά δεν μας τα είπαν στο σχολείο.

Νομίζουμε πως η εκκλησία μας είναι ανώτερη: μπορεί να μην είχε Ιερά Εξέταση αλλά έκαψε, έσφαξε και βασάνισε τους Ελληνες εθνικούς και στην Εικονομαχία σκότωσε εκατό χιλιάδες «αντιφρονούντες». Αργότερα καταράστηκε τον Ρήγα, πολέμησε και αφόρισε την Επανάσταση, και για να καλύψει την ντροπή επινόησε μετά τους μύθους της Αγίας Λαύρας και του Κρυφού Σχολειού.

Νομίζουμε ότι κρατάμε από μεγάλο σόι, αλλά το Βυζάντιο ήταν πολυεθνικό ρωμαϊκό και όχι ελληνικό κράτος. Ούτε ένας αυτοκράτορας δεν καταγόταν από την κυρίως Ελλάδα. Ρωμιοί (δηλαδή Ρωμαίοι) ονομαζόμασταν, μέχρι που μας ξαναβάφτισαν Ελληνες οι Δυτικοί. Οι οποίοι και μας απελευθέρωσαν, όταν η Επανάστασή μας είχε αποτύχει - χάρη στο αλληλοφάγωμά μας.

Και βέβαια ο Xορός του Ζαλόγγου ήταν μύθος. Το τραγούδι που (δήθεν) τραγούδαγαν οι Σουλιώτισσες γράφτηκε 106 χρόνια μετά. Και θα ήταν δύσκολο να το τραγουδάνε, αφού ήταν αλβανόφωνες. Σαν τα πληρώματα του ελληνικού στόλου, που, όπως γράφει ο Παπαρρηγόπουλος, δεν κατάλαβαν λέξη από τον λόγο που τους έβγαλε ο Μαυροκορδάτος στα ελληνικά. Ούτε αυτά τα μάθαμε ποτέ.

Πατώντας πάνω στους μύθους, χτίσαμε μια ψεύτικη ταυτότητα. Γίναμε «κακομαθημένα παιδιά», όπως σωστά μας αποκάλεσε ο Ζαμπέλιος, και περιμένουμε από τους άλλους λαούς ειδική μεταχείριση. Οπότε η Μαρία Ρεπούση κάνει άγια δουλειά όταν προσπαθεί να μας συνεφέρει. Μακάρι και οι άλλοι ιστορικοί (που όλα αυτά τα γνωρίζουν καλά) να είχαν το θάρρος της. iefimerida.gr

----------------------------------------


5 σχόλια

  1. Καλά ποιος μαλάκας είναι αυτός; Ούτε τον ξέρω ούτε τον έχω ξαναακούσει. Τέτοιες μαλακίες πάνε για νόμπελ. Να τους μαζέψουμε όλους αυτούς τους ανθέλληνες και να τους περιποιηθούμε όπως τους αρμόζει. Θα έρθει η ώρα που θα ζητήσουν συγνώμη για όλη τη βρωμιά που ξεστομίζουν και το κακό που κάνουν στην πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eeee kyrie tzereme -Dhmou-na milas ston Eniko -to DIKO MOU ALH8INO PROSWPO STON KA8REPTH NA LES....
    Egw eime Paramu8as na les ktl..
    OXI EMEIS....-ASE EMAS YSHXOUS!!!
    ....EGW NA LES.
    Ena kwlo-biBlio egrapses-H DYSTHXIA TOU NA EISE ELLHNAS!!!kai egrafes aa ti ddysthxia oi Ellhnes moirologoun---aaa ti dysthxia oi Ellhnes katouroun or8ioi!!! --aa ti dysthxia oi Ellhnes miloun mesa stin Mesh tou dromou ktl,xarakthristika pou ta Briskeis se pollous laous-mia Blakeia kai mish BiBlio,-ena BiBlio pou 8a mporouse na to grapsei kai enas Tis pempths tou dhmotikou...Apo tote se plhrwnoun oi Ellhnes mesw twn diaforwn ypourgeiwn politismou opou kalotrws 40 xronia twra!!!lamogio kalotaismeno apo ton forologoumeno lao,kai "tempelhs" sungrafeas ,opws olous tous tempelarous ths Aristerhs ypokoultouras....phgaine loipon me tin repoush kai min mas zalizeis ton Erwta...
    G Amelethtos (Buzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυλησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι....
    ταιριαξε απολυτα το βρακι με τον κωλο....

    τα δυο διεθνιστικα ρευματα συναντηθηκαν

    ο προλεταριακος διεθνισμος της εαμοβουλγαρικης αριστερας με τον κοσμοπολιτικο διεθνισμο της σφαλιαριφαγικης νεοφιλελευθερης χαζοδεξιας της καρπαζιας και ροχαλας....

    και οι δυο ειναι θανασιμοι εχθροι του λαου μας και της πατριδας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλε, εσύ μάλλον αναφέρεσαι στον Στρατηγό Δήμου... Καμία σχέση ο Στρατηγός με το σκουλίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.