Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΔΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΣΥΦΙΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ... Η ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΦΕΡΘΕΙ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ...

…Ενδιαφέρον έχει και ο μπαμπάς της άλλης μεγάλης μας ηθοποιού, Τζένης Καρέζη (κατά κόσμον Ευγενίας Καρπούζη). Ο καθηγητής Μαθηματικών και Γ...


…Ενδιαφέρον έχει και ο μπαμπάς της άλλης μεγάλης μας ηθοποιού, Τζένης Καρέζη (κατά κόσμον Ευγενίας Καρπούζη). Ο καθηγητής Μαθηματικών και Γυμνασιάρχης Κώστας Καρπούζης ήταν γνωστός Εθνικόφρων και Βασιλόφρων των Αθηνών. Επί Κατοχής και Συμμοριτοπολέμου ανακατεύτηκε με τις Εθνικές Οργανώσεις και μπήκε στο στόχαστρο των Αριστερών. Όταν το 1948 η κόρη του η Τζένη εξεδήλωσε την επιθυμία να γίνει ηθοποιός, ο Καρπούζης αντέδρασε άγρια. Η Τζένη έφυγε από το σπίτι και σε λίγο την ακολούθησε κι η μητέρα της η Θεώνη, που ήταν εθνικόφρων δασκάλα.

Τα χρόνια πέρασαν, η Ευγενία Καρπούζη έγινε η μεγάλη πρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη, αλλά αρνιόταν πεισματικά να δεί τον «Δοσίλογο» πατέρα της!.. Το 1969, ο Κώστας Καρπούζης χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της για δεί την κομμουνίστρια κόρη του μετά από 20 χρόνια. Άνοιξε ο γαμπρός του ο Κώστας Καζάκος, τον έβαλε στο σαλόνι (όπως διηγείται ο ίδιος ο Καζάκος) αλλά η Καρέζη μόλις τον είδε, τον έβρισε και τον διέταξε να σηκωθεί και να φύγει!..

Απογοητευμένος ο συνταξιούχος Γυμνασιάρχης Καρπούζης δεν ξαναείδε ποτέ την κόρη του και μετά από δύο χρόνια (1971) σκοτώθηκε σε τροχαίο, χωρίς η Καρέζη να πάει στην κηδεία του!.. Ιδού πού οδηγεί η Σύφιλη της Αριστεράς: Η φιλάνθρωπη με τους Λαθρομετανάστες Τζένη Καρέζη φέρθηκε ελεεινά στον Γυμνασιάρχη πατέρα της επειδή ήταν Δεξιός και Πατριώτης!...

"Κοινός Νούς" -  Εφημερίδα "Στόχος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΖΩΪΤΣΑ ΛΑΣΚΑΡΗ... ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ... ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ...;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΑΝ ΑΛΟΓΟ ΠΕΤΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΤΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣE ΛΑΚΟ...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ... ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ... ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ!!!

7 σχόλια

  1. http://www.tovima.gr//vimagazino/views/article/?aid=489275&fb_action_ids=379301965493300&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22379301965493300%22%3A399245146818447%7D&action_type_map=%7B%22379301965493300%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρε μπραβο,και ηΛασκαρη καιη Βουγιουκλακη και η Καρεζηυπηρξαν τοσο αχαριστες,που δεν τιμησαντην μνημη των πατεραδωντους.Ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ημουν μικρούλα τότε για να της πω: "Μάνα, μη με φορτώνεις έτσι. Δεν το θέλω αυτό το φορτίο. Φύγε. Εχεις τη δουλειά σου, έχεις τα νιάτα σου, έχεις την ομορφιά σου. Φύγε. Σταμάτα να ζεις αυτή την απαίσια ζωή. Φύγε. Μη με αφήνεις να τα βλέπω όλα αυτά (...). Ο,τι κι αν συμβεί θα 'ναι καλύτερο. Φύγε, μάνα. Μάνα μου". Δεν έφυγε. Εμεινε. Εμεινα κι εγώ».
    Αυτές είναι οι σκέψεις της Τζένης Καρέζη, όπως τις καταγράφει στο βιβλίο της «Τετράδια ζωής» (εκδ. Καστανιώτη). Γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1934. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Ηταν μοναχοπαίδι. Ο πατέρας της ήταν ένας σκληρός γυμνασιάρχης και η μητέρα της μια τρυφερή δασκάλα. Η μικρή Τζένη, όμως, ύφαινε προσεκτικά τη διαφυγή της. Πήγαινε σινεμά και ύστερα κλεινόταν μέσα στο δωμάτιο, έπιανε τα σίδερα του κρεβατιού, τα έκανε πρόσωπα και άρχιζε να παίζει θέατρο. Και μπορεί ο αυστηρός πατέρας της - άριστη μαθήτρια ούσα - να την προόριζε για ακαδημαϊκές σπουδές, η Τζένη όμως έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο με έναν μονόλογο από τον «Ταρτούφο». Πλέον δεν ήταν το μικρό φοβισμένο κοριτσάκι, πήρε τη μητέρα της από το χέρι και έφυγαν.
    «Ο πατέρας της ήταν μαθηματικός, γυμνασιάρχης, σκληρός άνθρωπος, πολύ συντηρητικός». Ο Κώστας Καζάκος στο καμαρίνι του μιλάει στο BHmagazino για τη σχέση της Τζένης Καρέζη με τον πατέρα της, μια σχέση που πραγματικά τη σημάδεψε. «Η Τζένη στο Εθνικό πήγαινε κρυφά. Δεν το ήξερε εκείνος. Πήγαινε ήδη στη σχολή όταν το έμαθε. Οπως μου έχει διηγηθεί, έμεναν κάπου στο Χαλάνδρι. Της έδωσε ένα χαστούκι. "Πουτάνα θα γίνεις"... Είχε αυτή τη νοοτροπία. Από εκείνη τη στιγμή πήρε τη μητέρα της και έφυγαν από το σπίτι να ζήσουν οι δυο τους. Κόπηκε κάθε επαφή. Η Τζένη τον είδε ξανά έπειτα από πολλά χρόνια, όταν γεννήθηκε ο γιος μας, ο Κωνσταντίνος. Χτύπησε ξαφνικά το κουδούνι και από το σοκ της, όταν τον αντίκρισε, κρύφτηκε πίσω από την πόρτα. Ευτυχώς που ήμουν εκεί. Εκείνος πήγε στο δωμάτιο του παιδιού, βαρύς, αμίλητος, εμένα ούτε που γύρισε να με κοιτάξει. Σταύρωσε τον Κωνσταντίνο και έβαλε επάνω του κάτι ελβετικά φλουριά. Υστερα του φτιάξαμε καφέ και καθήσαμε στο σαλόνι. Επειτα από τόσα χρόνια, δεν ειπώθηκε τίποτε που να έχει σχέση με τα οικογενειακά τους.
    Το τρομερό συμβάν με τον πατέρα της έλαβε χώρα λίγο αργότερα. Υπήρχε κατά βάθος τέτοια αγάπη μεταξύ τους, που είναι να τρομάζει ο άνθρωπος. Μας ειδοποίησαν ότι τον χτύπησε ένα φορτηγό και τον είχαν στο «Λαϊκό», σε κώμα. Δεν συνήλθε ποτέ. Τρέξαμε μέσα στη νύχτα και τον βρήκαμε σε ένα ράντζο. Η Τζένη άρχισε να φωνάζει να φέρουμε γιατρούς από τη Γαλλία, ήταν θέμα ωρών, όμως, της έλεγαν οι γιατροί. Το άλλο βράδυ, μετά την παράσταση, μπαίνουμε στο δωμάτιο όπου πλέον τον είχαν μεταφέρει και μέσα στο μισοσκόταδο πλησιάζουμε στο προσκεφάλι του, από τη μία μεριά η Τζένη, από την άλλη εγώ. Είχε κλειστά τα μάτια του, δεν τα άνοιξε ποτέ, και όταν η Τζένη έσκυψε επάνω του, τον άκουσα να λέει «Ευγενούλα». Μου κόπηκαν τα γόνατα, την έπιασαν τα κλάματα την Τζένη. Δεν ξαναμίλησε εκείνος». Ετσι,ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραφτε και για τον πατερα του Ταμτακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΤΘΡΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΜΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ισχυουν αυτα που γραφετε ! ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ! σπιλωνετε τη μνημη μιας σπουδαιας γυναικας και ηθοποιου ! δεν εγιναν ετσι τα πραγματα! η τζενη ηταν στο προσκεφαλι του πατερα της μεχρι τη στιγμη που πεθανε! και ουτε τον εδιωξε ουτε τον εβρισε οταν πηγε στο σπιτι της! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΣΤΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΕΣΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠ ΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ.
    ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
    ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 50 ΚΑΙ ΤΟ 60 ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΑΙΜΟΡΑΓΗΣΕ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΥ ΠΑΛΙ ΕΠΙ ΔΕΞΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.
    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ;; ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ;;
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΔ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΖΗΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΙΜΟ ΖΗΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
    ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ..ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΛΥΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΞΙΟΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΙΔΕΥΕΣΤΕ!!!
    ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΒΡΕ Ζ-Ω-Α ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...; ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.