Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Στην Εθνική οδό Ελασσόνας-Κοζάνης στην περιοχή Χάνι-Χατζηγώγου κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού εγκαταστάθηκε το πολ...

Στην Εθνική οδό Ελασσόνας-Κοζάνης στην περιοχή Χάνι-Χατζηγώγου κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού εγκαταστάθηκε το πολεμικό στρατηγείο του αρχιστράτηγου και διαδόχου τότε Κωνσταντίνου. Δίπλα από το Χάνι κτίστηκε το Μνημείο προς τιμήν των πεσόντων και το Στρατιωτικό Μουσείο Σαρανταπόρου. Το Μουσείο κτίστηκε το 1972 και εγκαινιάστηκε το 1980. Το Μουσείο Σαρανταπόρου το συναντάμε στο δρόμο λίγο πριν την μεγάλη γέφυρα του Αλιάκμωνα.

Στα εκθέματα του μουσείου συμπεριλαμβάνονται: οπλισμός από την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, στολές και παράσημα, φωτογραφίες και εφημερίδες της εποχής όπως έχουν διασωθεί.
Αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα οπτικοακουστικής περιγραφής της μάχης, με τη βοήθεια της οποίας ο επισκέπτης πραγματικά βιώνει τα γεγονότα της εποχής. ΥΠΕΝΘΥΜΙΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.