Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τη δύναμή τους και την αντίδρασή τους θέλουν να δείξουν δυναμικά οι αγρότες της Πελοποννήσου στην κυβέρνηση και στα νέα μέτρα τα οποία πλήτ...


Τη δύναμή τους και την αντίδρασή τους θέλουν να δείξουν δυναμικά οι αγρότες της Πελοποννήσου στην κυβέρνηση και στα νέα μέτρα τα οποία πλήττον και τον αγροτικό κόσμο. Με τα τρακτέρ λοιπόν προετοιμάζονται να κατέλθουν οι παραγωγοί της περιφέρειας την επόμενη Τετάρτη στις 28 του Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

«Η κατάσταση που βιώνουμε επιδεινώνεται συνεχώς. Οι καλλιέργειες μας απαξιώνονται καθημερινά και οι παραγωγοί εξαθλιώνονται αφού ολοένα και περισσότερο βρισκόμαστε χρεωμένοι στις τράπεζες. Τώρα με το τέλος επιτηδεύματος, το φόρο ακίνητης περιουσίας και την έκτακτη εισφορά δεχόμαστε τη χαριστική βολή» αναφέρουν οι παραγωγοί αιτιολογώντας την νέα τους κινητοποίηση και την δυναμική τους κάθοδο στην πλατεία Αγίου Βασιλείου. Θα δώσουν γερό και αποφασιστικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγορά προς όφελός των εμπόρων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεσαζόντων που για άλλη μια φορά θα βγουν κερδισμένοι. Τώρα έχουμε το πρόβλημα με τη πατάτα που δεν βγάζουμε ούτε το κόστος παραγωγής και αύριο θα έχουμε με όλα τα κτηνοτροφικά και τα αγροτικά προϊόντα.

Οι παραγωγοί εκφράζουν φόβους ανόδου του κόστους ζωής στα χωριά και μείωσης των τιμών στα προϊόντα τους, τιμές που ήδη είναι χαμηλές, εξαιτίας της ανόδου του Φ.Π.Α στο 23% . παράλληλα μιλούν για τις νέες εισφορές του ΕΛΓΑ ο οποίος θα λάβει χρήματα αλλά όμως όπως λένε οι παραγωγοί δεν καλύπτει την παραγωγή τους από τους φυσικούς κινδύνους , αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το 50% των παραγωγών δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα στον οργανισμό διότι αδυνατούν!

arcadiaportal.gr

------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.