Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;; ΑΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ... ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΤΟΥΣ! ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!

"ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;; ΑΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ... ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΤΟΥΣ! ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!" Αυτό συνήθιζε να λέει ο Παϊσ...


"ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;; ΑΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ... ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΤΟΥΣ! ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!"

Αυτό συνήθιζε να λέει ο Παϊσιος όταν προσκυνητές του έθεταν το ερώτημα της τουρκίας! Από μιά τέτοια περιγραφή ξεχωρίσαμε το παρακάτω απόσπασμα: 

"...Εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από πάνω , διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια .Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη , οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους... Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί .Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών (Η γενιά που έκλεισε του κοσμικούς τούρκους Στρατηγούς και Αξιωματικούς στις φυλακες;;;). Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα , οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης , θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω , θα ανάβονται επάνω.(Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις , παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί . Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός...¨

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ : 297

-----------------------------------------------



3 σχόλια

  1. Έχουν πει ότι είπε τόσα πολλά ο μακαριστός Γέρων, που για να τα έχει πράγματι πει, θα έπρεπε να μιλά 100 χρόνια ακατάπαυστα. Αν γνωρίζει κανείς τους Αθνθρώπους αυτούς, θα ξέρει ότι:
    α) Δεν μιλάνε πάρα πολύ, άλλως δεν θα είχαν ώρα για προσευχή και
    β) Δεν ασχολούνται με πολιτικά και εθνικά θέματα. Αυτά είναι εκτός σφαίρας ενδιαφερόντων τους.

    Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την γεροντολαγνεία που έχει πιάσει ορισμένους θέλουν οι Γέροντες να έχουν πει, ό,τι αυτοί θα ήθελαν να έχουν ακούσει. Μάλλον αυτό είναι και η εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούστ πασόκε που θα πιάσεις τον γέροντα στο στόμα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.