Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτο: Επιδημία σαλμονέλας σε αγγούρια σε πάνω από 25 πολιτείες των ΗΠΑ!

 Μία επιδημία σαλμονέλας που συνδέεται με τα αγγούρια επεκτάθηκε σε 25 πολιτείες των ΗΠΑ και στην περιφέρεια της Κολούμπια, με τουλάχιστον 1...


 Μία επιδημία σαλμονέλας που συνδέεται με τα αγγούρια επεκτάθηκε σε 25 πολιτείες των ΗΠΑ και στην περιφέρεια της Κολούμπια, με τουλάχιστον 162 άτομα να έχουν αρρωστήσει και 54 να νοσηλεύονται, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι υγείας την Τετάρτη.

Ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες ερευνούν το ξέσπασμα μετά από δεδομένα που δείχνουν ότι τα αγγούρια μπορεί να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε δημόσια ανάρτηση. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία, οι δοκιμές που εντόπισαν σαλμονέλα σε δείγμα προϊόντος Fresh Start Produce προκάλεσαν την ανάκληση αγγουριών που είχαν αποσταλεί σε 14 πολιτείες, “αλλά αυτοί οι πωλητές μπορεί να τα έχουν στείλει σε άλλες πολιτείες ή να τα έχουν ξανασυσκευάσει για καταστήματα”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δοκιμές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε νέους, ευπαθείς ή ηλικιωμένους. Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως πυρετό, διάρροια, ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν πιο σοβαρές λοιμώξεις.

Οι ασθένειες που συνδέονται με την επιδημία ξεκίνησαν στις 11 Μαρτίου όπως αναφέρει το cbsnews και συνεχίστηκαν μέχρι τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με το CDC. Αυτοί που επηρεάστηκαν ζουν στην Περιφέρεια της Κολούμπια και στις ακόλουθες πολιτείες: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Κονέκτικατ, Φλόριντα, Τζόρτζια, Αϊντάχο, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μέιν, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Μιζούρι, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Πενσυλβάνια, Ρόουντ Άιλαντ, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας, Βιρτζίνια και Δυτική Βιρτζίνια.

Το CDC και η FDA διερευνούν επίσης ένα ξεχωριστό ξέσπασμα λοιμώξεων από σαλμονέλα που συνδέεται με 158 ασθένειες σε 23 πολιτείες. «Οι ερευνητές εργάζονται για να προσδιορίσουν εάν τα δύο κρούσματα θα μπορούσαν να συνδέονται με το ίδιο φαγητό», δήλωσε το CDC.

Τα βακτήρια της σαλμονέλας προκαλούν περίπου 1,3 εκατομμύρια μολύνσεις, 26.500 νοσηλείες και 420 θανάτους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, με τα τρόφιμα να προκαλούν τις περισσότερες από τις ασθένειες, σύμφωνα με το CDC. Όποιος έχει σοβαρά συμπτώματα σαλμονέλας θα πρέπει να καλέσει τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς ειδική θεραπεία και δεν πρέπει να λαμβάνουν αντιβιοτικά, σημείωσε ο οργανισμός.

Το πρακτορείο προέτρεψε τους καταναλωτές να μην τρώνε κανένα από τα ανακληθέντα αγγούρια και να πλύνουν τυχόν αντικείμενα ή επιφάνειες που μπορεί να έχουν αγγίξει ένα ανακληθέν αγγούρι με ζεστό σαπουνόνερο ή πλυντήριο πιάτων.

“Εάν αγοράσατε πρόσφατα αγγούρια και τα έχετε στο σπίτι, μπορείτε να ελέγξετε με το κατάστημα από όπου τα αγοράσατε για να δείτε εάν ήταν μέρος της ανάκλησης. Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε, μην τα φάτε”, ανέφερε το CDC.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.