Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο Μητσοτάκης έρχεται στην Άγκυρα τον Μάιο», γράφουν οι Τούρκοι

   Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Άγκυρα τον Μάιο στο πλαίσιο των βημάτων για την άμβλυνση των...

  



Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Άγκυρα τον Μάιο στο πλαίσιο των βημάτων για την άμβλυνση των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, γράφουν τα τουρκικά media σήμερα.



Στη συνέντευξή του στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο Μητσοτάκης είπε: «Νομίζω ότι η τουρκική διοίκηση είναι πραγματικά πρόθυμη να επιλύσουμε τις διαφορές μας και τουλάχιστον να αποτρέψουμε τις εντάσεις».

Η Τουρκία και η Ελλάδα διαφωνούν εδώ και πολλά χρόνια για την υφαλοκρηπίδα και τις περιοχές θαλάσσιας κυριαρχίας, τους ενεργειακούς πόρους στη Μεσόγειο, τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο και την Κύπρο.

Η Τουρκία και η Ελλάδα, που έφτασαν στο χείλος του πολέμου τη δεκαετία του 1990, είχαν επίσης διαφωνίες σχετικά με τις μεταναστευτικές πολιτικές και την αγορά πολεμικών αεροσκαφών από το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα αυτών των εντάσεων ήταν να καταστραφούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό του Φεβρουαρίου, η Ελλάδα έστειλε βοήθεια και έγιναν βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η νίκη του Προέδρου Ερντογάν και του Μητσοτάκη στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στις χώρες πέρυσι συνέβαλε επίσης στη μείωση της πολιτικής πίεσης και οι δύο ηγέτες άφησαν κατά μέρος τις διαφωνίες τους.

Η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν κοινή δήλωση σχετικά με τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας στο πλαίσιο της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση των θετικών σχέσεων με την Τουρκία και ότι μπορούν να συμφωνήσουν για τον καθορισμό των συνόρων της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και της υφαλοκρηπίδας, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.