Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα Φιλαδέλφεια: Κόλαφος τα εντάλματα προφυλάκισης για τους Κροάτες χούλιγκαν – Θεωρήθηκαν ύποπτοι φυγής

  Αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο οργάνωσης και για την δράση των 105 προφυλακισμένων Κροατών χούλιγκαν οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τα αιμ...

 Αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο οργάνωσης και για την δράση των 105 προφυλακισμένων Κροατών χούλιγκαν οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξαν στον φόνο του Μιχάλη Κατσουρή, περιέχουν τα εντάλματα προφυλάκισης που εξέδωσαν εναντίον τους οι ελληνικές δικαστικές αρχές.

Με βάση τα εντάλματα, οι Κροάτες χούλιγκαν κατηγορούνται ότι «στην Αττική, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, πάντως τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου 2023 έως τις 8 Αυγούστου 2023 συγκρότησαν από κοινού, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από περισσότερα από τρία άτομα ( εγκληματική οργάνωση)». Το κείμενο αναφέρει ακόμα ότι οι προφυλακισμένοι συμμετείχαν στην οργάνωση με σκοπό, την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Έδρασαν με σχέδιοΌπως προκύπτει από τα εντάλματα σημειώθηκαν βίαιες πράξεις, επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή, διασαλεύτηκε η δημόσια τάξη, και από αυτά διαπιστώθηκε η ροπή των κατηγορουμένων να επαναλάβουν ενδεχομένως τα ίδια εγκλήματα. Σύμφωνα με τα όσα περιέχονται στα προφυλακιστήρια, στην οργάνωση υπήρχαν διακριτοί ρόλοι και κατανομή ενεργειών. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να έδρασαν με σχέδιο και «επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, την συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.»

«Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης – συγκεντρώνονταν ομαδικά σε «ασφαλή» για τους ίδιους σημεία προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και οπαδούς αντιπάλων ομάδων. Κατόπιν, επιβιβαζόταν στο οχήματα τους με τα οποία κινούμενα να σε στοίχιση («κομβόι»), προσέγγιζαν χώρους συνάθροισης συνδέσμων φιλάθλων αντίπαλων σωματείων, σταθμεύοντάς αυτά σε παρακείμενες οδούς, παραμένοντας αθέατα. Με την αποβίβαση τους, εφοδιάζονταν με μέσα ικανά και πρόσφορα, να προκαλέσουν κίνδυνο για την σωματική ακυρότητα τρίτων, ήτοι αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, πέτρες, κροτίδες, φωτοβολίδες, ρόπαλα, μαχαίρια κλπ και εφορμούσαν πεζή στα γήπεδα στόχους τους, προκαλώντας συμπλοκές και σωματικές βλάβες, ενώ ξεσπούσαν την καταστροφική τους μανία και σε σταθμευμένα οχήματα πέριξ αυτών».

Ύποπτοι υποτροπής και φυγής

Οι δικαστικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορούμενοι, πρέπει να προφυλακιστούν ως ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων και ως ύποπτοι φυγής. Χαρακτηριστικά για έναν εκ των κατηγορουμένων αναφέρεται: «Από όλο το ανακριτικό υλικό, το οποίο έχει μέχρι τώρα συλλεχθεί από την προανάκριση και από την κυρία ανάκριση, που διενεργείται, δηλαδή από τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα έγγραφα, σε συνδυασμό με την απολογία του κατηγορουμένου, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος του για τα προαναφερθέντα αδικήματα, που του αποδίδονται με το κατηγορητήριο εκ των οποίων η εγκληματική οργάνωση, η έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών τιμωρούνται με κάθειρξη.

Επίσης, με βάση το ανακριτικό υλικό, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται και δη τον από κοινού σχεδιασμό, τον οργανωμένο και βίαιο τρόπο δράσης, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, την είσοδο στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό την τέλεση αδικημάτων με αφορμή αθλητική εκδήλωση, ενώ είχε απαγορευθεί η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών από την αρμόδια ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή (ΟΥΕΦΑ), τις απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, την κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εν συνεχεία την πρόκληση εκρήξεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς και των φθορών ξένης περιουσίας σε κατοικημένη περιοχή, επιδεικνύοντας πλήρη απαξία στα έννομα αγαθά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, κρίνεται ότι, εάν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να τελέσει κι άλλα εγκλήματα, λαμβανομένου πλέον υπόψη ότι ο κατηγορούμενος είναι αλλοδαπός υπήκοος και μόνιμος κάτοικος Κροατίας και στερείται οποιασδήποτε γνωστής διαμονή στη χώρα, ήτοι στοιχεία από την συνδρομή των οποίων προκύπτει σκοπός φυγής του».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.