Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λήμνος: Θρίλερ με σκάφος που εξέπεμψε SOS – Νεκρός εντοπίστηκε ο Αμερικανός χειριστής

   Θρίλερ στο Αιγαίο, με νεκρό χειριστή σκάφους στα ανοιχτά της Λήμνου. Συγκεκριμένα, ένα γιοτ με το όνομα NIRHIDA που είχε ξεκινήσει από τ...

  



Θρίλερ στο Αιγαίο, με νεκρό χειριστή σκάφους στα ανοιχτά της Λήμνου.

Συγκεκριμένα, ένα γιοτ με το όνομα NIRHIDA που είχε ξεκινήσει από τη Χαλκιδική με προορισμό λιμάνι της Τουρκίας, εξέπεμψε σήμα SOS ανατολικά του Άη Στράτη.

Το Λιμενικό έλαβε το σήμα και αμέσως έστειλε δύο σκάφη, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ενημέρωσε και παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν στο σημείο.



Όταν τα σκάφη του λιμενικού έφτασαν εκεί, εντόπισαν το σκάφος, όμως ο χειριστής, ένας Αμερικανός υπήκοος, που είχε εκπέμψει το SOS ήταν άφαντος.

Το SOS ελήφθη και από το τουρκικό Λιμενικό, το οποίο έσπευσε να στείλει δύο σκάφη, τα οποία τελικά απομακρύνθηκαν.

Τα σκάφη του Λιμενικού ρυμούλκησαν το ιστιοπλοϊκό στον Άη Στράτη, ενώ ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου χειριστή. Λίγο αργότερα, ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λήμνου.

Η ενημέρωση της τουρκικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Υποθέσεων

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 31/5 το σκάφος – με μοναδικό επιβάτη τον Αμερικανό χειριστή – ξεκίνησε από την Μαρίνα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη (Αρετσού) με προορισμό την Τουρκία. Την 1η Ιουνίου κατέπλευσε στην μαρίνα στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, απ’ όπου έφυγε στις 4/6. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 6/6 εξέπεμψε σήματα κινδύνου και τότε σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η επιχείρηση από το λιμενικό .

Το σκάφος εντοπίστηκε ακυβέρνητο, χωρίς ωστόσο να έχει βυθιστεί και στη συνέχεια βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο χειριστής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.