Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι σεισμοπαθείς της Τουρκίας και τα μικρασιατικά παράλια ψήφισαν Κιλιτσντάρογλου - Στην Ανατολία προηγείται ο Ερντογάν

   Εμφανής, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, είναι η αποδοκιμασία των Τούρκων σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώνοντος AKP, απ...

  



Εμφανής, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, είναι η αποδοκιμασία των Τούρκων σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώνοντος AKP, από τους ψηφοφόρους στα μικρασιατικά παράλια και στις ανατολικές επαρχίες που επλήγησαν από το δίπλο φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.



Όπως φαίνεται σε χάρτη του Anadolu που μεταδίδει ζωντανά τα αποτελέσματα, το 61% των ψηφοφόρων στη Σμύρνη ψήφισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ειδικότερα, τα χρώματα του κόκκινου στον χάρτη συμβολίζουν το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου και το πορτοκαλί το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

Όπως φαίνεται στα μικρασιατικά παράλια, ο Ερντογάν επικρατεί μόνο στο Μπαλικεσίρ.





Η οργή των σεισμόπληκτων, από την άλλη, αποτυπώνεται στη μεγάλη επικράτηση του Κιλιτσντάρογλου στο Ντιγιαρμπακίρ, το Αρνταχάν, το Χακάρι, το Σιρνάκ, το Μπατμάν, το Μαρντίν, το Σίιρτ, το Αγκρί, το Μπιτλίς, το Βαν.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Κιλιτσντάρογλου αμφισβητεί την αξιοπιστία των στοιχείων που μεταδίδονται από το πρακτορείο Anadolu, σε δηλώσεις που έκανε πριν λίγο.

Η εκλογική νύχτα προμηνύεται μακρά και η αγωνία κορυφώνεται καθώς πρόκειται, όπως γράφουν και τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, για μια αναμέτρηση-θρίλερ. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.