Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Νέα επίθεση Σοϊλού στις ΗΠΑ… Εμφύλιο προδικάζει ο Ερντογάν;

    Ιδιαίτερα ρευστή είναι η ατμόσφαιρα στην χώρα, με κάποιες από τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν άνοδο των ποσοστών του Τούρκου προέδρου. Η κ...

   



Ιδιαίτερα ρευστή είναι η ατμόσφαιρα στην χώρα, με κάποιες από τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν άνοδο των ποσοστών του Τούρκου προέδρου. Η κυβερνητική παράταξη συντηρεί το αφήγημα ότι οι ΗΠΑ και οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκονται πίσω από την συμμαχία της αντιπολίτευσης.

Για άλλη μια φορά, ο Σοϊλού επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν σε αυτές τις εκλογές, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον πρόεδρο Μπάιντεν. Στο μεταξύ, η παραίτηση χθες του τρίτου προεδρικού υποψηφίου Μουχαρέμ Ιντζέ λόγω κάποιας «ροζ» κασέτας, «πυροδοτεί» έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και την αντιπολίτευσης καθώς η κυβερνητική πλευρά επιρρίπτει την ευθύνη για την αποχώρηση του Ιντζέ στην αντιπολίτευση.

Ο Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου, από την άλλη πλευρά κατηγόρησε τους Ρώσους για την κυκλοφορία της κασέτας αλλά το Κρεμλίνο απάντησε το εξής: «Όσοι μετέφεραν αυτούς τους ισχυρισμούς στον κύριο υποψήφιο της αντιπολίτευσης είναι ψεύτες». Παράλληλα, κυκλοφορούν φήμες ότι μια ομάδα από την Γεωργία μπήκε στην Τουρκία, με σκοπό τη δολοφονία του Κιλιτσντάρογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλάει στην περιοχή Σουλτάν Γκαζί της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία αύριο Σάββατο (13/5) με την απογευματινή προσευχή που θα κάνει στο τέμενος της Αγίας Σοφίας.

Ανησυχητικό μήνυμα Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα προστατεύσουμε το μέλλον με τίμημα τη ζωή μας

«Δεν θα αφήσουμε σκιές πάνω από τη δημοκρατία μας. Αν χρειαστεί, θα προστατεύουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας με κόστος τη ζωή μας, όπως κάναμε το βράδυ της 15ης Ιουλίου» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για παρέμβαση των ΗΠΑ στις εκλογές κάνει λόγο ο Σοϊλού

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Έχοντας ήδη κατηγορήσει προ ημερών τη Δύση για απόπειρα πραξικοπήματος στις εκλογές, σε συνέντευξή του στο CNN Turk μίλησε για παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον και οι Γκιουλενιστές ευθύνονται για την υπόθεση Ιντζέ. «Όλοι γνωρίζουν, ακόμη και τα παιδιά, ότι οι ΗΠΑ κάνουν πραξικόπημα σε αυτή τη χώρα μια φορά κάθε 10 χρόνια. (…) Ο ίδιος ο Μπάιντεν λέει ότι θέλει να επέμβει σε αυτή τη χώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σοϊλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.