Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκοπράκτορας ψευτομουφτής Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα: «Η ψήφος του ‘Τούρκου’ θα πάει στον ‘Τούρκο’»

Ο ψευτομουφτής Μουσταφά Τράμπα τα είπε όλα με μία κουβέντα: «Η ψήφος του ‘Τούρκου’ θα πάει στον ‘Τούρκο’» Με τίτλο «Οι παραδοσιακές τελετές...





Ο ψευτομουφτής Μουσταφά Τράμπα τα είπε όλα με μία κουβέντα: «Η ψήφος του ‘Τούρκου’ θα πάει στον ‘Τούρκο’»

Με τίτλο «Οι παραδοσιακές τελετές Χατίμ [σ.σ.: ανάγνωση ολόκληρου του Κορανίου] συνεχίζονται στη ‘Δυτική Θράκη’» δημοσιεύεται στην ισλαμιστική εφημερίδα μεσαίας κυκλοφορίας Milli ρεπορτάζ με πηγές του πρακτορείου Anadolu.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζονται τα κάτωθι:

Οι τελετές Χατίμ, που παραδοσιακά διοργανώνονται κάθε χρόνο στη ‘Δυτική Θράκη’, συνεχίζονται και φέτος με την έντονη συμμετοχή των ομοεθνών. Η απαγγελία του Ιερού Κορανίου, τα ποιήματα και οι ύμνοι που απαγγέλλονται από τους μαθητές των μαθημάτων Κορανίου που υπάγονται στις ‘Μουφτείες’ Κομοτηνής και Ξάνθης εκτιμώνται από τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο της τελετής Χατίμ, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι ‘εκπρόσωποι’ της μειονότητας μπορούν να συναντηθούν με τους ομοεθνείς τους και να ακούσουν τα προβλήματα του λαού.

Στο τέλος της εκδήλωσης, σερβίρεται στους καλεσμένους το παραδοσιακό πιλάφι με κρέας και αριάνι που ετοιμάζει η νεολαία του χωριού όπου γίνεται η διοργάνωση. Οι τελετές αυτές αναμένεται να διοργανωθούν στα χωριά Χρύσα, Πάχνη, Κένταυρος, Κιμμέρια και Θέρμες της Ξάνθης [σσ. το Τουρκικό πρωτότυπο αναφέρει τουρκικές ονομασίες].

Ο Μουσταφά Τράμπα, “μουφτής” της Ξάνθης, δήλωσε στον ανταποκριτή του Αnadolu ότι οι τελετές Χατίμ άρχισαν να διοργανώνονται από τη δεκαετία του ’80. Ο Τράμπα τόνισε ότι το γεγονός αυτό είναι κοινωνιολογικά και ψυχολογικά σημαντικό για την ‘τουρκική μειονότητα’ της ‘Δυτικής Θράκης’ και δήλωσε:

«Όλοι οι ‘διοικούντες’ και οι ‘εκλεγμένοι ηγέτες’ της μειονότητάς μας συμμετέχουν σε αυτές τις τελετές Χατίμ. Εδώ μπορούμε να δώσουμε όλα τα απαραίτητα μηνύματα στο λαό μας. Αν υπάρχουν νέες εξελίξεις, ενημερώνουμε γι’ αυτές. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με μεγάλη ενότητα και μεγάλη αλληλεγγύη. Μπορούμε και βρισκόμαστε μαζί με τους χωριανούς μας. Έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα του ‘λαού μας’».«Η ψήφος του ‘Τούρκου’ θα πάει στον ‘Τούρκο’»

Σχολιάζοντας τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 21 Μαΐου, ο Τράμπα επεσήμανε ότι τα προβλήματα της “Τουρκικής Μειονότητας” της ‘Δυτικής Θράκης’, όπως χαρακτηρίζει τη μουσουλμανική μειονότητα, θα μπορούσε να τα θέσει μόνο ένας ‘Τούρκος΄ βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τονίζοντας ότι τα χρόνια προβλήματα της μειονότητας, όπως οι ‘Μουφτείες’, τα θρησκευτικά ιδρύματα και η παιδεία, θα εκφραστούν με αυτόν τον τρόπο, ο Τράμπα δήλωσε: «

Όπως μόλις είπαμε στις ομιλίες μας, η ψήφος του ‘Τούρκου’ θα πάει στον ‘Τούρκο’. Η ψήφος της μειονότητάς μας θα πάει στους ‘Τούρκους’ βουλευτές μας. Εάν εμείς, ως ‘τουρκική κοινότητα’ της ‘Δυτικής Θράκης’, δεν μπορούμε να στείλουμε βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θα είναι δυνατόν να ακουστεί η φωνή μας εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.