Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με του νού μας στην τουρκία! Αυτοί θα είναι υπηρεσιακοί Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας από την ερχόμενη εβδομάδα!

  Πρόσωπο κοινής αποδοχής με τεράστια εμπειρία στα ελληνοτουρκικά θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τιμόνι» του υπουργείου Εθνικ...

 



Πρόσωπο κοινής αποδοχής με τεράστια εμπειρία στα ελληνοτουρκικά θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τιμόνι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης μετά την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής. Όπως και στο Υπουργείο Εξωτερικών, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Greece αναμένεται να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα τοποθετηθεί άλλος ένας διπλωμάτης, με βαθιά γνώση των ελληνοτουρκικών θεμάτων, ο πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης.

Η επιλογή Αποστολίδη

Αν από τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών δεν σχηματιστεί κυβέρνηση και οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 2 Ιουλίου, τα ηνία της χώρα θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από πρόσωπα κοινής αποδοχής. Η περίοδος που θα μεσολαβήσει μέχρι τον δεύτερο γύρο δεν αναμένεται να είναι εύκολη καθώς εκτός από τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο, το βλέμμα της Αθήνας θα είναι στραμμένο στην Τουρκία η οποία διανύει περίοδο πολιτικής αστάθειας.

Η δεύτερη «μάχη» ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά τις ελληνικές εθνικές εκλογές, στις 28 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο πάνω στο οποίο βασίστηκε η επιλογή των δύο εμπειρότατων πρέσβεων, του κ. Αποστολίδη και του κ. Κασκαρέλη ως υπηρεσιακών υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, έχει να κάνει με την πιθανότητα η Άγκυρα να προσπαθήσει να επιβάλλει τετελεσμένα κατά το διάστημα στο οποίο η Ελλάδα θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ακόμη και αν οι δυτικές πρωτεύουσες, μεταξύ αυτών και η Αθήνα, προεξοφλούν νίκη του Ερντογάν, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την ακραία πόλωση και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ευρύτερη περιοχή. Με το ένα τέταρτο της τουρκικής κοινωνίας να διακατέχεται από εθνικιστικά αισθήματα, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των τουρκικών εκλογών, είναι σίγουρο ότι οι δύο διεκδικητές θα επιδιώξουν να απευθυνθούν σε αυτό το ακροατήριο που εν τέλει θα κρίνει τις εκλογές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.