Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τετράποδα στα χαρακώματα... Όταν οι στρατιωτικοί σκύλοι των Γερμανών υπηρετούσαν στο Δυτικό Μέτωπο - BINTEO

onalert Ένα εντυπωσιακό βίντεο με φωτογραφίες στρατιωτικών σκύλων των Γερμανών από την εποχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για σ...


onalert Ένα εντυπωσιακό βίντεο με φωτογραφίες στρατιωτικών σκύλων των Γερμανών από την εποχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για σκύλους κουβαλητές, σκύλους αγγελιαφόρους, σκύλοι που είχαν το ρόλο και το καθήκον του στρατιώτη.





Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι τα σκυλιά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα χαρακώματα στο Δυτικό μέτωπο ήταν πολλά. Υπολογίζεται ότι μέχρι και το 1918 η Γερμανία είχε στην υπηρεσία της 30.000 σκυλιά ενώ η Βρετανία η Γαλλία και το Βέλγιο πάνω από 20.000 και η Ιταλία 3000. Η Αμερική δεν είχε σκυλιά - στρατιώτες αρχικά παρά μόνο μερικές εκατοντάδες για ειδικές αποστολές που έπρεπε να γίνουν με τους Συμμάχους. Λίγα χρόνια αργότερα όμως οι ΗΠΑ δημιούργησαν τον καλύτερο στρατιωτικό σκύλο στην ιστορία, το λοχία Stubby.




Μεταξύ των σκύλων που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί ήταν τα Doberman Pinscher και τα GSDs ( γερμανικοί ποιμενικοί) και οι δύο με καταγωγή από τη Γερμανία. Τα Doberman χρησιμοποιήθηκαν επειδή είναι ευφυή και εύκολα εκπαιδεύσιμα, ενώ διαθέτουν εξαιρετικές δυνατότητες φύλαξης. Επίσης είναι ευέλικτα και λόγω του σκούρου τριχώματος του δεν γινόντουσαν εύκολα αντιληπτά από τον εχθρό.

Τα στρατιωτικά σκυλιά στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν διάφορους ρόλους, ανάλογα με το μέγεθος, την ευφυΐα και την εκπαίδευσή τους. Υπήρχαν σκύλοι περιπολίας, σκύλοι - πρόσκοποι, σκύλοι ατυχημάτων, σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών και μασκότ μεταξύ άλλων.

Στην αρχή του βίντεο ένας σκύλος - στρατιώτης καταφθάνει με το δέμα του στο Δυτικό μέτωπο. Το παραλαμβάνει ένας Γερμανός στρατιώτης. Είναι μια φωτογραφία από το μακρινό 1918.

Βίντεο: Η συλλογή με τις φωτογραφίες των γερμανικών στρατιωτικών σκυλιών και των αφεντικών τους από την εποχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου .




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.