Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ελληνικό drone SARISA χτύπησε με φονική ρουκέτα Hydra 70... που εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως

  Είναι ήδη στον αέρα και δοκιμάζεται επιχειρησιακά και με ρουκέτες. Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Ελληνικού drone… Η επιτυχής δοκιμαστική ενα...

 

Είναι ήδη στον αέρα και δοκιμάζεται επιχειρησιακά και με ρουκέτες. Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Ελληνικού drone…

Η επιτυχής δοκιμαστική εναέρια βολή του Ελληνικού drone UCAV SARISA, με τη χρήση της ρουκέτας 2.75” Hydra 70 και του τύπου FZ90, αποτελεί σημαντική επίτευξη στον τομέα των ανεπάνδρωτων συστημάτων. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ένα πεδίο βολής που ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών



Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επιτυχία αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, καθώς η ρουκέτα Hydra 70 εκτοξεύθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως από ένα μικρό, εύκολα μεταφερόμενο drone. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει την αυξημένη ευελιξία και την αποτελεσματικότητα που μπορούν να προσφέρουν τα ανεπάνδρωτα μαχητικά αεροσκάφη στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και τη χρήση των UCAV σε πολλά στρατιωτικά και πολιτικά πεδία.



Κάποιες από τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Ελληνικού drone:Αεροπορική Υποστήριξη (ΕΑΥ): Το Ελληνικό drone μπορεί να παρέχει άμεση υποστήριξη σε μικρές στρατιωτικές ομάδες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.
  1. Προσβολή στόχων στην επιφάνεια: Το σύστημα μπορεί να επιτεθεί σε εχθρικές θέσεις και υποδομές, χρησιμοποιώντας τις κατευθυνόμενες και τις απλές ρουκέτες Hydra 70.
  2. Ανίχνευση και καταστροφή κινητών στόχων: Mπορεί να ανιχνεύει και να επιτίθεται σε κινούμενους εχθρικούς στόχους, όπως οχήματα, με μεγάλη ακρίβεια και ευελιξία.
  3. Αναγνώριση και παρακολούθηση: Το drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση, παρακολούθηση και αξιολόγηση εχθρικών δυνάμεων, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
  4. Περιπολίες και προστασία κρίσιμων υποδομών: Mπορεί να πραγματοποιήσει περιπολίες και να παρέχει προστασία, σε πολύ χαμηλότερο κόστος.newsauto.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.