Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΝΙΟΧΟΣ 2023: Ινδικά Su-30MKI μαζί με ελληνικά μαχητικά

    Με υψηλής δυσκολίας σενάρια, δεκάδες απογειώσεις μαχητικών από τα ξημερώματα έως το βαθύ σκοτάδι, συνεργασία και πτήσεις μεγάλων comao ...

   



Με υψηλής δυσκολίας σενάρια, δεκάδες απογειώσεις μαχητικών από τα ξημερώματα έως το βαθύ σκοτάδι, συνεργασία και πτήσεις μεγάλων comao σε ολόκληρο το FIR Αθηνών εξελίσσεται η μεγάλη αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 23». Από χθες το πρωί και έπειτα από τις πρώτες πτήσεις εξοικείωσης των φιλοξενούμενων μαχητικών η άσκηση περνά στο κύριο μέρος της με τις αποστολές να κλιμακώνονται σε επίπεδο δυσκολίας.



Και όσο περνούν οι ημέρες τα σενάρια να γίνονται όλο και πιο σύνθετα με συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαχητικών τα οποία απογειώνονται κατά κύματα από τη «φωλιά» του «ΗΝΙΟΧΟΥ», την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όπως είναι φυσικό βρίσκονται τα τέσσερα πανίσχυρα SU-30 MKI της Indian Air Force.

Ήδη έχουν πραγματοποιήσει τις πρώτες τους πτήσεις πάνω από το Ιόνιο συνοδευόμενα από μαχητικά της HAF με τους Ινδούς ιπτάμενους να δείχνουν ενθουσιασμένοι τόσο από το επίπεδο της άσκησης και τη φιλοξενία της Πολεμικής μας Αεροπορίας όσο και από το μοναδικό Ελληνικό ανάγλυφο πάνω από το οποίο καλούνται να συνεκπαιδευτούν με τους φημισμένους πιλότους της HAF αλλά και τους υπόλοιπους ιπτάμενους που συμμετέχουν στη μεγάλη άσκηση.


Οι διαφορετικοί τύποι μαχητικών που συμμετέχουν στον «ΗΝΙΟΧΟ 23» δίνουν τη δυνατότητα στους διοργανωτές, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας που έχει τη γενική εποπτεία και στο ΚΕΑΤ το οποίο σχεδιάζει τα σενάρια της άσκησης να ανεβάσουν τον πήχη σε πολύ υψηλά επίπεδα επιβεβαιώνοντας τη φήμη που έχει «χτίσει» ο «ΗΝΙΟΧΟΣ’»ειδικά τα τελευταία χρόνια. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.