Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΜΙΤ «φύτεψε» κείμενο στην εφημερίδα Türkiye για τη συνάντηση του στρατηγού Μίλι με τους Κούρδους: Οργίασε η φαντασία!!!

Με τίτλο «Σχέδιο για Συρία με βάση τις εκλογές» στην φιλοκυβερνητική ευρείας ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Türkiye (θεωρούμενη πλησίον των ...



Με τίτλο «Σχέδιο για Συρία με βάση τις εκλογές» στην φιλοκυβερνητική ευρείας ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Türkiye (θεωρούμενη πλησίον των κρατικών υπηρεσιών) δημοσιεύεται ρεπορτάζ του Yılmaz Bilgen με πρωτοσέλιδη αναφορά, το οποίο είναι βέβαιο ότι “φυτεύτηκε” από την τουρκική ΜΙΤ, την υπηρεσία πληροφοριών της κατοχικής δύναμης Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει τα κάτωθι:

Η επίσκεψη του Αμερικανού Διοικητή τρόμαξε το PKK – Η απόσυρση με βάση τις Τουρκικές εκλογές στην ημερήσια διάταξη

Συζητιέται η μερική απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία που καλύπτει τα τουρκικά σύνορα προς πιο εσωτερικά σημεία ή και η πλήρης αποχώρηση από την περιοχή ανάλογα με τα τουρκικά εκλογικά αποτελέσματα. (ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΧΘΕΣ)

Μια μερική ή πλήρης αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία είναι στην ατζέντα. Κατά τη διάρκεια των μυστικών συνομιλιών που είχε ο αρχηγός του αμερικανικού επιτελείου Mark Milley κατά την επίσκεψή του στη ζώνη υπό κατοχή(sic) από το PKK, έθεσε τις επιλογές της μερικής απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή που καλύπτει τα τουρκικά σύνορα προς πιο εσωτερικά σημεία καθώς και, ανάλογα με τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών, της απόσυρσης όλων των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η εφημερίδα μας από επιτόπιες πηγές, η τρομοκρατική οργάνωση PKK ανησύχησε από την [σσ. ενν. ενδεχόμενη] απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Milley, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της διαδικασίας που οδήγησε στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, επισκέφθηκε το Ισραήλ, την Ιορδανία και το Μαρόκο πριν από την επίσκεψή του στη Συρία.

Αμέσως μετά την επίσκεψη αυτή, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ συζήτησε την απόσυρση από τη Συρία και διεξήχθη ψηφοφορία σε αυτή την κατεύθυνση.Ολοκλήρωσαν την αποστολή τους

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού ερμηνεύεται ως μήνυμα αλλαγής για το επόμενο διάστημα.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΙΝΗΤΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥ ΑΠΟΡΡΙΘΦΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Ενώ ο στρατηγός Milley δήλωσε ότι η επίσκεψή του στη Συρία ήταν ένα ταξίδι για την προστασία της ασφάλειας των αμερικανικών δυνάμεων, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Marjorie Taylor Greene υποστήριξε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους εκεί και ήταν καιρός να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων Matt Gaetz, συντάκτης του εν λόγω νομοσχεδίου, τόνισε στην ομιλία του πριν από την ψηφοφορία την συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και τη συμμαχική της αποστολή.

Ο Gaetz τόνισε ότι οι τρομοκρατικές δομές YPG-PKK μάχονται εναντίον της Τουρκίας και ότι η κατάσταση έχει γίνει πιο περίπλοκη με την επέμβαση των ΗΠΑ. Ο Gaetz υποστήριξε ότι πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει άσκοπα τη ζωή τους στη Συρία και ανέφερε:

«Αυτός ο πόλεμος, στον οποίο ο αμερικανικός στρατός ενεπλάκη το 2015, έχει κοστίσει στον αμερικανικό λαό δισεκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία είναι μια χώρα που πολεμά ενεργά το DAESH στη Συρία και η δύναμη των 900 ανδρών των ΗΠΑ δεν θα έχει καμία καθοριστική ποιοτική σημασία όσον αφορά την ύπαρξη ή την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης DAESH εκεί».

Ο Gaetz δήλωσε επίσης ότι το DAESH (Ισλαμικό Κράτος) δεν συνιστά πλέον απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.Απέκρυψαν τη συνάντηση

Η ατζέντα για την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία εξαρτάται από πολλές εξισώσεις. Η συνέχιση της διακυβέρνησης του Erdoğan στην Τουρκία και τα πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά αποτελέσματα της διαδικασίας διαλόγου με το καθεστώς Assad είναι σημαντικά. Επιπλέον, υπάρχουν προετοιμασίες για μια επιχείρηση κατά του Ιράν και η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Δρ Ahmet Osman, εμπειρογνώμονας διεθνών σχέσεων από το Χασέκε [σσ. ΒΑ Συρία] που παρακολουθεί στενά την περιοχή, δήλωσε ότι η πτέρυγα του ΡΚΚ ενοχλήθηκε σοβαρά από τη συνάντηση του Milley και προσπάθησε να το αποκρύψει. Εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στην έντονη αντίδραση της Τουρκίας, ο Osman δήλωσε:

«Το PKK χρησιμοποιεί εξαιρετικά τέτοιες εξελίξεις και τις πλασάρει ως ένδειξη υποστήριξης. Ωστόσο, δεν έφεραν αυτό το γεγονός στην ημερήσια διάταξη μέχρι που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης το δημοσιοποίησαν. Όταν αναγκάστηκαν να το κάνουν, το αντιμετώπισαν ως κάτι πολύ απλό. Διότι άκουσαν πράγματα που δεν ήθελαν να ακούσουν».

Οι εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο μιας επιχείρησης κατά του Ιράν καταγράφονται ως παράγοντες που θα διαμορφώσουν άμεσα τις ενέργειες των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες χρειάζονται την Τουρκία στην Ουκρανία και σε μια πιθανή επιχείρηση κατά του Ιράν, φαίνεται πιθανό να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους στη Συρία προς την Deir ez-Zor και τη Raqqa ή να τις αποσύρουν εντελώς, καταλήγει το καθοδηγημένο από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Türkiye


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.