Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλεξάνδρας: Πώς περιγράφει ο αστυνομικός το επεισόδιο - Αλλοδαποί τους απείλησαν με όπλο

  Λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό από το επεισόδιο, άγριο ξημέρωμα έξω από το μπαρ της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου νεαρός από κουαρτέτο αλ...

 



Λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό από το επεισόδιο, άγριο ξημέρωμα έξω από το μπαρ της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου νεαρός από κουαρτέτο αλλοδαπών, τράβηξε όπλο κατά αστυνομικών που επιχείρησαν να τον ελέγξουν και ένας δεύτερος κυκλοφορούσε έχοντας στο ζωνάρι του κουζινομάχαιρο μήκους 22,6 εκατοστών, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.



Μέσα από την περιγραφή του αστυνομικού στους συναδέλφους του, ξεδιπλώνεται όλο το σκηνικό: «Ο ένας εξ αυτών, στη θέα μας, γύρισε την πλάτη του προς το μέρος μας και έβγαλε με το δεξί του χέρι από την δεξιά τσέπη του μπουφάν, ένα μικρού μεγέθους όπλο το οποίο ξεκίνησε να περιεργάζεται με το αριστερό του χέρι, εξακολουθώντας να έχει στραμμένη την πλάτη του προς το μέρος μας» αναφέρει ο ένστολος.





Στις επόμενες γραμμές περιγράφει από την αρχή το συμβάν... «Στις 12-13 Μαρτίου, εκτελούσα διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας κατά το ωράριο 22:00-06:00, με τομέα ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών. Περί ώρα 02:00 της 13 Μαρτίου, λάβαμε σήμα, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης, σχετικά με πυροβολισμούς έξω από κατάστημα επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας 96. Άμεσα μεταβήκαμε στο ανωτέρω κατάστημα και εντοπίσαμε έξωθεν, να κάθονται στο πεζοδρόμιο, τέσσερα άτομα. 

Ο ένας εξ’αυτών, στη θέα μας, γύρισε την πλάτη του προς το μέρος μας και έβγαλε με το δεξί του χέρι από την δεξιά τσέπη του μπουφάν, ένα μικρού μεγέθους όπλο το οποίο ξεκίνησε να περιεργάζεται με το αριστερό του χέρι, εξακολουθώντας να έχει στραμμένη την πλάτη του προς το μέρος μας. Εμείς στη θέα του όπλου του δώσαμε κατευθείαν εντολές να το απορρίψει και να γυρίσει προς το μέρος μας, πλην όμως αυτός δεν υπάκουσε και συνέχισε να το περιεργάζεται.

Κατόπιν τούτου τον προσεγγίσαμε αιφνιδιαστικά και τον ρίξαμε στο έδαφος, ενώ το όπλο που κρατούσε, έπεσε στο έδαφος και το περίσυλλέξαμε. Πρόκειται για ένα πιστόλι κρότου – λάμψης μάρκας BBM μοντέλο 315 auto, διαμετρήματος 8mm με αριθμό σειράς 010358 στη θαλάμη του οποίου υπήρχε ένα φυσίγγιο κρότου- λάμψης διαμετρήματος 8mm, Ενώ έφερε και ένα γεμιστήρα οποίος περιείχε πέντε φυσίγγια κρότου- λάμψης διαμετρήματος 8mm. Επιπλέον, το όπλο βρισκόταν σε κατάσταση εμπλοκής. Αφού δεσμεύσαμε το άτομο αυτό, προχωρήσαμε στον έλεγχο και των υπολοίπων τριών ατόμων, τα οποία βρίσκονταν έξωθεν του καταστήματος, στην κατοχή του ενός εκ των οποίων, εντοπίσαμε, κρυμμένο εντός της δεξιάς τσέπη του μπουφάν, ένα μαχαίρι με λαβή κόκκινου χρώματος, συνολικού μήκους 22,6 εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστά.

Εν συνεχεία εισήλθαμε εντός του καταστήματος, προκειμένου να αναζητήσουμε τυχόν τραυματισμένα άτομα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επιπλέον δεν εντοπίστηκε κάποιος πυροδοτούμενος κάλυκας, που να προέρχεται από πιστόλι κρότου - λάμψης που βρήκαμε στην κατοχή του. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, οδηγήσαμε και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος».

Το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Δημήτριος Μυλωνάς τονίζει στο protothema.gr πως: «Οι ΟΠΚΕ τις τελευταίες ήμερες έχουν εξαπολύσει μπαράζ συλλήψεων, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά τους και την ειδική τους εκπαίδευση. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο μια τόσο αποτελεσματική Υπηρεσία της ΕΛΑΣ καθημερινά αναλίσκεται σε μεταγωγές κρατούμενων, γήπεδα και πλήθος άλλων πάρεργων, την στιγμή που η εγκληματικότητα στην Αττική αγγίζει δυσθεώρητα ύψη. Είναι πάγια θέση της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών κάθε Υπηρεσία να επιστρέψει στην αποστολή της και να αποδεσμευτεί από τα πάρεργα».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.