Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γεωργία: Ολονύχτια επεισόδια με αφορμή το «φιλορωσικό νομοσχέδιο» για τους «ξένους πράκτορες»

  Η αστυνομία της Γεωργίας έκανε χρήση δακρυγόνων καθώς οι οδομαχίες στους δρόμους της Τιφλίδας δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα, σε μια απόπειρα...

 



Η αστυνομία της Γεωργίας έκανε χρήση δακρυγόνων καθώς οι οδομαχίες στους δρόμους της Τιφλίδας δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα, σε μια απόπειρα να διαλύσει διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον «φιλορωσικό νόμο» περί «ξένων πρακτόρων».



Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού κατά των διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο της Βουλής, ενώ άλλοι έστησαν οδοφράγματα.


Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media ή μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, διαδηλωτές φαίνεται να κολλούν στις ασπίδες των αστυνομικών αυτοκόλλητα με τις σημαίες της Ουκρανίας και της Γεωργίας, ενώ πολλοί κρατούσαν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλώντας παραλληλισμούς με το κίνημα Μαϊντάν στην Ουκρανία.



Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή ημέρα στις ογκώδεις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα, διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου αυτού, που σύμφωνα με τους επικριτές του, σηματοδοτεί μια στροφή προς τον απολυταρχισμό στη χώρα.

Ο νόμος θα απαιτεί από τις οργανώσεις που λαμβάνουν τουλάχιστον το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό, να εγγράφονται ως «ξένοι πράκτορες» και τις θέτει υπό επιτήρηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλιώς θα υπόκεινται σε βαριά πρόστιμα.

Οι επικριτές του νόμου τον συγκρίνουν με έναν ρωσικό νόμο του 2012 ο οποίος διευρύνεται σταθερά από τότε και χρησιμοποιείται για να κατασταλούν στη Ρωσία η κοινωνία των πολιτών και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.