Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εν μέσω τραγωδίας οι Τούρκοι επισπεύδουν το πρόγραμμα του Εθνικού μαχητικού αεροσκάφους τους TF-X

    Μπορεί οι φονικοί σεισμοί να έπληξαν την Τουρκία, όμως η τουρκική πολεμική βιομηχανία συνεχίζει τις δραστηριότητές της επικεντρώνοντας ...

   



Μπορεί οι φονικοί σεισμοί να έπληξαν την Τουρκία, όμως η τουρκική πολεμική βιομηχανία συνεχίζει τις δραστηριότητές της επικεντρώνοντας σε θέματα στον οργανωτικό τομέα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το Εθνικό αεροσκάφος της χώρας.

"Ιδρύθηκε η Προεδρία της Εθνικής Ομάδας Μάχης Αεροσκαφών", του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Η νεοσύστατη Προεδρία του Ομίλου θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο έργο MMU(Eθνικού μαχητικού αεροσκάφους TF-X)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το SavunmaSanayiST.com, μια νέα Προεδρία ομάδας ιδρύθηκε στο πλαίσιο της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) σχετικά με το Εθνικό Έργο Μάχης (MMU). Η νεοσύστατη Προεδρία της Εθνικής Ομάδας Αεροσκαφών Μάχης θα ασχοληθεί μόνο με το Έργο MMU.

Μέχρι πριν από λίγο, το MMU Project διεξαγόταν υπό το Τμήμα Αεροσκαφών στο SSB.

Ωστόσο, για πρώτη φορά, η SSB ίδρυσε μια «Προεδρία Ομάδας» ειδικά για ένα έργο.

Πλέον Το Εθνικό Έργο Μάχης Αεροσκαφών θα διεξάγεται από την Προεδρία της Εθνικής Ομάδας Αεροσκαφών Μάχης στο SSB από τώρα και στο εξής.

Τι Αλλάζει;

Λόγω της οργανωτικής δομής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, κάθε Προεδρία Τμήματος ή Ομάδας αναφέρεται σε έναν Αντιπρόεδρο. Ενώ το Εθνικό Έργο Μάχης Αεροσκάφους εκτελούνταν προηγουμένως από μια διεύθυνση κλάδου που συνδέεται με το Τμήμα Αεροσκαφών SSB, τώρα θα εκτελείται από μια Προεδρία Ομάδας που θα αναφέρεται απευθείας σε έναν Αντιπρόεδρο της SSB.

Από την άλλη πλευρά, η Προεδρία της Εθνικής Ομάδας Μάχης Αεροσκαφών και το Τμήμα Αεροσκαφών υπάγονται στον ίδιο Αντιπρόεδρο, δηλαδή στον Serdar DEMİREL.

Θεωρείται ότι αυτή η αλλαγή θα συμβάλει σημαντικά στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων για το MMU. (Εθνικό μαχητικό αεροσκάφος TF-X)

Από την άλλη πλευρά, άλλα έργα αεροσκαφών όπως το HÜRJET και το HÜRKUŞ θα πραγματοποιηθούν από το Τμήμα Αεροσκαφών όπως πριν.

Εντός της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχει το «Τμήμα MMU», του προσωπικού του οποίου διοικείται από Αξιωματικό με τον βαθμό του Ταξίαρχου.

Ημερολόγιο Εθνικού Προγράμματος Μάχης Αεροσκαφών

Το ημερολόγιο προγράμματος του Εθνικού Αεροσκάφους Μάχης, το οποίο σχεδιάζεται να εγκαταλείψει το υπόστεγο τον Μάρτιο του 2023 και να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2026, αναθεωρήθηκε πρόσφατα.

Κατά συνέπεια, η ημερομηνία πρώτης πτήσης του αεροσκάφους μεταφέρθηκε για το 2023, την ίδια χρονιά με το Roll-Out.

Το πρώτο πρωτότυπο του Εθνικού Αεροσκάφους Μάχης, το μεγαλύτερο έργο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, τέθηκε στην τελική γραμμή συναρμολόγησης τους τελευταίους μήνες.

Το αεροσκάφος θα αναχωρήσει από το υπόστεγο τον Μάρτιο του 2023.

Η παραγωγή 3 πρωτοτύπων MMU Block 0 σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2026. Από το 2029, στοχεύει να ξεκινήσει τις παραγωγικές δραστηριότητες της διαμόρφωσης MMU Block I και να παραδώσει 10 MMU Block IA/C στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία .

Το Εθνικό Αεροσκάφος Μάχης, το οποίο θα περιγραφεί ως 4,5 γενιάς στο πρώτο στάδιο, έχει στόχο να φτάσει στο καθεστώς 5ης γενιάς στο τελικό στάδιο. Επί του παρόντος, τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F-22 και F-35 είναι γνωστά ως πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς. Τα ρωσικής κατασκευής Su-57 και οι πλατφόρμες J-20 κινεζικής κατασκευής περιγράφονται ως πολεμικά αεροσκάφη 4,5 γενιάς που στοχεύουν να φτάσουν στο καθεστώς 5ης γενιάς".

Τρέχουν οι Τούρκοι για επίσπευση του προγάμματος του Εθνικού μαχητικού αεροσκάφους TF-X

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι Τούρκοι προβαίνοντας σε διαρθρωτικές αλλαγές Διοίκησης του έργου MMU του Εθνικού μαχητικού αεροσκάφους TF-X, επιταχύνουν τις διαδικασίες και την λήψη αποφάσεων για το συγκεκριμένο project , δημιουργώντας μια ανεξάρτητη Προεδρία για αυτό, διαχωρίζοντας το έτσι από τα προγράμματα των αεροσκαφών HÜRJET και HÜRKUŞ που επίσης τρέχουν.pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.