Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόεδρος Μολδαβίας: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος ρωσικής εισβολής λόγω της ουκρανικής αντίστασης

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και αυτό γιατί η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία της. Τη δήλωση έκα...





Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και αυτό γιατί η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία της.

Τη δήλωση έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Μάγια Σάντου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πέρα από το Άσπρο και το Μαύρο» στην μολδαβική TVR 1.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής εισβολής και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία της και με αυτόν τον τρόπο αγωνίζεται επίσης για την ελευθερία μας όσο η Ουκρανία κρατά τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις μακριά από τη Δημοκρατία. της Μολδαβίας, αρκεί να είμαστε ασφαλείς», είπε η Μάγια Σάντου στο πλατό του TVR Moldova.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας διευκρίνισε ότι η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης και οι αρχές του Κρεμλίνου επιθυμούν την εγκατάσταση μιας φιλορωσικής κυβέρνησης.

«Δεν είναι είδηση​​ότι η Μόσχα δεν συμπαθεί την κυβέρνηση του Κισινάου. Η Μόσχα θέλει μια φιλορωσική κυβέρνηση στο Κισινάου και από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, υπήρξαν πολλές απειλές κατά της χώρας μας από διαφορετικούς εκπροσώπους της εξουσίας στη Μόσχα.

Πριν από λίγες μέρες ακούσαμε όλοι τον Υπουργό Λαβρόφ. (...) Τουλάχιστον τώρα, από τις τελευταίες πληροφορίες, βλέπουμε μια νέα προσπάθεια. Το νέο στοιχείο εδώ είναι να στείλουν ξένους στη Μολδαβία για να προκληθούν βίαιες ενέργειες και αντίστοιχα να δημιουργηθεί μια κατάσταση αποσταθεροποίησης με την πρόκληση βίαιων ενεργειών ώστε να διοχετευθεί κατάσταση αποσταθεροποίησης στην κοινωνία», δήλωσε η επικεφαλής του κράτους.

«Θέλω οι πολίτες να γνωρίζουν αυτούς τους κινδύνους και να μην αφήσουν τον εαυτό τους να χρησιμοποιηθεί σε τέτοιες καταστάσεις. Συζητήσαμε με τους κρατικούς θεσμούς να είμαστε σε εγρήγορση, να αποτρέψουμε τέτοια σενάρια. Θέλω οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μολδαβίας να γνωρίζουν ότι είναι ασφαλείς και ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ηρεμία και την ειρήνη στη χώρα μας», δήλωσε η Μάγια Σαντού.

Διευκρινίζουμε ότι, τη Δευτέρα, η Μάγια Σάντου έδωσε λεπτομέρειες αφού ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι αρχές στο Κίεβο υπέκλεψαν ένα έγγραφο που αποκαλύπτει το σχέδιο της Ρωσίας να καταστρέψει πολιτικά τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Τα έγγραφα που ελήφθησαν από τους Ουκρανούς εταίρους περιέχουν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τους κανόνες εισόδου στη Δημοκρατία της Μολδαβίας για πολίτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Για να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο, οι συντάκτες θα χρησιμοποιούσαν αρκετές ομάδες εκτροπών από το Κισινάου.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.