Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Spike Nlos: Προχωρά η προμήθεια των πυραύλων – Τους περιμένουν κανονιοφόροι, Mark V και Apache

  Την ώρα που οι τρεις Κλάδοι δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να βρίσκονται σε όλα τα «καυτά» σημεία ενδιαφέροντος, η πολιτική ηγεσία φ...

 



Την ώρα που οι τρεις Κλάδοι δεν σταματούν να εκπαιδεύονται και να βρίσκονται σε όλα τα «καυτά» σημεία ενδιαφέροντος, η πολιτική ηγεσία φροντίζει να «τρέξουν» εξαιρετικά σημαντικά προγράμματα που ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας.

Μπορεί οι τόνοι της αντιπαράθεσης με την Άγκυρα να έχουν πέσει τα τελευταία 24ωρα λόγω του φονικού σεισμού στη γειτονική χώρα, ωστόσο, σε υπουργείο Άμυνας και ΓΕΕΘΑ γνωρίζουν καλά πως το θερμόμετρο θα ανέβει ξανά στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα και για τον λόγο αυτό πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια εξοπλιστικής ενίσχυσης των τριών Κλάδων.

Την Τετάρτη μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε το πρόγραμμα των ισραηλινών αντιαρματικών βλημάτων Spike Nlos, ένα πρόγραμμα που από «τελειωμένη υπόθεση» έφτασε τελικά να κινδυνεύει με «ναυάγιο», καθώς προέκυψε σειρά προβλημάτων σχετικά με τον τρόπο υλοποίησής του.

Με βάση όλα όσα ανακοινώθηκαν χθες από το ΚΥΣΕΑ, το πρόγραμμα των Spike Nlos, τα οποία προορίζονται για τη χρήση από τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό θα υλοποιηθεί με την υπογραφή συμβάσεων «στις οποίες προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας». Πλέον το βάρος πέφτει στη ΓΔΑΕΕ, η οποία θα περάσει από «μικροσκόπιο» το πρόγραμμα και στο επόμενο ΚΥΣΕΑ θα δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» για την προμήθειά τους.

Θυμίζουμε πως το πυραυλικό σύστημα πολλαπλών ρόλων μεγάλου βεληνεκούς Spike Nlos θα τοποθετηθεί στις κανονιοφόρους κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ και τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου Mark V της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται κατακόρυφα η ισχύς πυρός των κανονιοφόρων, αλλά και των σκαφών που χρησιμοποιούν οι Έλληνες κομάντο, με τη χώρα μας να στρέφει προς τα μικρασιατικά παράλια ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς που μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτα πλήγματα. Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα Spike NLOS θα τοποθετηθούν επίσης και στα επιθετικά ελικόπτερα Apache της Αεροπορίας Στρατού.Βασίλης Σκουλαράκος. Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.