Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Γερμανοί εκθειάζουν τους Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ- «Δίνουν ελπίδα μέσα στην κόλαση»

    Ο γερμανικός Τύπος εκτιμά ότι η καταστροφή που έχει συγκλονίσει την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες πρόκειται να επηρεάσει πολύ αρνητικά τ...

   



Ο γερμανικός Τύπος εκτιμά ότι η καταστροφή που έχει συγκλονίσει την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες πρόκειται να επηρεάσει πολύ αρνητικά τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ενόψει των εκλογών. «Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει ήδη κατηγορήσει τον Ερντογάν πως απέτυχε να προετοιμάσει τη χώρα για μία τέτοια καταστροφή, αλλά και πως κατασπατάλησε σε άλλους τομείς τον κρατικό προϋπολογισμό που προβλεπόταν για την προετοιμασία των υποδομών σε περιπτώσεις σεισμών» αναφέρει η Handelsblatt.

Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung εκθειάζει τη συμμετοχή Ελλήνων διασωστών στις προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών στην Τουρκία, κάνοντας ειδική μνεία στον Κωνσταντίνο Νίκα, ο οποίος «φαίνεται σε μία φωτογραφία, σοβαρός κι εξαντλημένος, να μεταφέρει μαζί με έναν Τούρκο διασώστη με παραλλαγή ένα εξάχρονο κορίτσι σε φορείο, το οποίο έχει μόλις βγάλει από τα ερείπια. Μια τέτοια φωτογραφία από μόνη της αποτελεί καλό οιωνό σε καιρούς πολιτικής έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών. Και είναι μία από τις ιστορίες εκείνες, που στις μεγαλύτερες καταστροφές, δίνουν ελπίδα μέσα στην κόλαση».

Πρωταθλήτρια στις διασώσεις η ΕΜΑΚ


Πέντε από τους συνολικά 58 που ανασύρθηκαν μετά απο επιχειρησεις ζωντανοί στα συντρίμμια της Τουρκίας διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ. Αυτή τη στιγμή από τα συνολικά 88 συνεργεία απο ολο τον κοσμο που πραγματοποιούν επιχείρησεις διάσωσης σε συνδυασμό με τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας μέχρι στιγμής εντοπίσει 58 επιζώντες, οι πέντε διεσώθησαν χάρη στην επέμβαση των ανδρων των δυο ελληνικών ομάδων της ΕΜΑΚ.

Αυτή είναι η εικόνα που έχουν από την online σύνδεση με την Τουρκία οι επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην πόλη της Αντιόχειας, οπου τα συνεργεία επιχείρησαν σε πέντε σε πολυκατοικίες και το μεσημέρι της Πέμπτης άλλαξαν τομέα, καθώς σε ο,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των επιζώντων το έργο τους έχει ολοκληρωθεί.


Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες

Ανάμεσα σε πέτρες, χώμα και συντρίμμια οι Έλληνες διασώστες συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους να ανασύρουν ζωντανούς όσους περισσότερους εντοπίσουν, παρόλο που ο χρόνος και οι άσχημες καιρικές συνθήκες είναι εναντίον τους. Χάρη στις επίμονες προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών, που έστειλε η χώρα μας ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, έχουν ανασυρθεί – μέχρι χθες αργά το απόγευμα- πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δυο κορίτσια ηλικίας 7 και 9 ετών, ένα αγόρι 17 ετών, μια γυναίκα 20 ετών καθώς και ένας 50χρονος άνδρας.

Ενώ έχουν ανασυρθεί χωρίς αισθήσεις ένα βρέφος τεσσάρων μηνών, ένα κορίτσι τριών ετών, ένα αγόρι 17 ετών, μια γυναίκα 30 ετών και ένας άνδρας 40 ετών. Σήμερα από νωρίς το πρωί στη μάχη για εντοπισμό και διάσωση θα βρίσκεται και η δεύτερη αποστολή της ΕΜΑΚ η οποία ενισχύει την ήδη υπάρχουσα στην πόλη Χατάι της Τουρκίας.

Την ομάδα που αποτελεί το δεύτερο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολής διάσωσης που πάει για να βοηθήσει στην Τουρκία συνοδεύουν επιπλέον ένας Αξιωματικός – Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Συνολικά με τη δεύτερη ομάδα η ελληνική αποστολή θα αποτελείται συνολικά από 36 στελέχη της ΕΜΑΚ, 8 γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς πολιτικούς μηχανικούς, 3 εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ στην αποστολή συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Εκτός από τις παραπάνω αποστολές στην Τουρκία βρίσκεται και η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Μίλτο Μπενάκη και 6 διασώστες που είχαν ξεκινήσει οδικώς από την Θεσσαλονίκη για τα Άδανα, έπειτα από πρόσκληση της AFAD (Τουρκική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών). Με τη συνοδεία και της οδηγίες της AFAD, η ΕΠΟΜΕΑ Θεσσαλονίκης θα συνδράμει στις πληγείσες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας με Drone και δύο σκύλους διασώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.