Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Που βρισκόταν το Ρωσικό Πολεμικό πλοίο Ηλεκτρονικού Πολέμου το πρωi της Δευτέρας! Πόσο κοντά ήταν στο μοιραίο Phantom F4 της Πολεμικής Αεροπορίας;

Όπως όλοι γνωρίζουμε στις 10:30πμ της Δευτέρας 30 Ιανουαρείου κατέπεσε F- 4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας σε θαλάσσια περιοχή νότια της...





Όπως όλοι γνωρίζουμε στις 10:30πμ της Δευτέρας 30 Ιανουαρείου κατέπεσε F- 4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ανδραβίδας, δηλαδή ανοιχτά της Πελοποννήσου στο Ιόνιο Πέλαγος.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι πως και γιατί κατέπεσε το μοιραίο Phantom πέραν της επικινδυνότητας της άσκησης χαμηλής ναυτιλίας που εκτελούσε και σύμφωνα μες την οποί η πτήση του ήταν ακόμη και στα 300 πόδια δηλαδή 100 μέτρα μόλις πάνω από την θάλασσα!

Στα στοιχεία όμως αυτά έρχεται τις τελευταίες ώρες να προστεθεί κάτι που ο "Στόχος" γνωρίζει από την πρώτη στιγμή, αλλά θεωρήσαμε σκόπιμο να γνωστοποιήσουμε μετά τις κηδείες των δυο πιλότων μας.

Λίγες δεκάδες χιλιόμετρα ανοιχτά της Πελοποννήσου βρίσκονταν επίσης η Ρωσική κορβέτα κλάσης Steregushchiy, αλλά κυρίως το πλοίο ανεφοδιασμού και ηλεκτρονικού πολέμου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Akademik Pashin (IMO: 9778193, MMSI: 273399750)

Για το κρίσιμο διάτημα το Δελτίο που έχει στην κατοχή του ο "Στόχος" από ξένο χειριστή συμμαχικής δύναμης που παρακολουθεί την δραστηριότητα των Ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο αναφέρει...

«Το τάνκερ του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Akademik Pashin στην πραγματικότητα πλέει στο Ιόνιο Πέλαγος, ανοιχτά της Πελοποννήσου, με κατεύθυνση βόρεια.

30 Ιαν το πλοίο ανεφοδιάσε με καύσιμα μια κορβέτα κλάσης Steregushchiy, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι και αυτό το πλοίο πλέει με το Akademik Pashin (όπως έκανε τον Δεκέμβριο).

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κορβέτες κλάσης Steregushchiy στη Μεσόγειο, η Stoiky και η Soobrazitelny, αλλά από δορυφορικές εικόνες δεν είναι δυνατόν να τις διακρίνω.

Πιθανότατα οι δύο μονάδες να κατευθύνονται προς την Αδριατική Θάλασσα όπου η Ομάδα Κρούσης Μεταφορέων του USS George H.W. Ο Μπους (CVN-77) βρίσκεται σε εξέλιξη, επέστρεψε στην περιοχή μετά τη συμμετοχή του στην άσκηση JuniperOak23 στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.»


(Και την επόμενη της πτώσης του Phanom F4 της Πολεμικής μας Αεροπορίας)

«Το Akademik Pashin άλλαξε πορεία, κατευθυνόμενο πλέον νότια, πλέοντας στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων. Το πρωί, ένα Boeing P-8A των ΗΠ πέταξε πάνω από την περιοχή. Δεν είναι γνωστό αν το πλοίο είναι μόνο του ή αν ο πιθανός "ταξιδιωτικός σύντροφός του" συνέχισε τη πλοήγησή του βόρεια.»

Αυτό που επίσης μπορούμε επιβεβαιωμένα να καταθέσουμε είναι πως το ελληνικό λιμενικό πήρε εντολή να καταδιώξει καθ' υπέρβαση και πέρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα το Ρωσικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου.

Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και αρκετά από αυτά σας παραθέτουμε, φαίνεται πως το κρίσιμο διάστημα τα Ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο "ατυχήματος" του Ελληνικού Phantom F4, με ότι αυτό κι αν συνεπάγεται.

Στην παρακάτω γραφική απεικόνιση θα δείτε πόσο κοντά βρέθηκαν στις ελληνικές ακτές τα Ρωσικά πλοία και έχει και συνέχεια...




Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε την πορεία του Ρωσικού Akademik Pashin πριν και κατά την διάρκεια του κρίσιμου χρονικού διαστήματος της πτώσης του Phantom F4




Όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για αποστάσεις οπτικής επαφής, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με ένα πλοίο ανεφοδιασμού και ηλεκτρονικού πολέμου όπως είναι το Ρωσικό... Άλλωστε γι αυτό επικεντρωνόμαστε σε αυτό το πλοίο κι ας ήταν "ζευγάρι" με την Ρωσική κορβέτα κλάσης Steregushchiy.

Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο και για την ακρίβεια δεν θέλουμε να καταθέσουμε τίποτα περισσότερο από αυτά που καταθέσαμε και είναι αρκετά για να μας περάσουν από το μυαλό, ακριβώς τα ίδια που περνάνε και από το δικό σας μυαλό!

Εφημερίδα "Στόχος"
www.stoxos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.