Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είναι για κλωτσιές... Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια και η τουρκία «περικυκλώνει» με το έτσι θέλω τη Λέσβο για άσκηση!

Η Άγκυρα με παράνομη ΝΟΤΑΜ συνεχίζει να αμφισβητεί την δικαιοδοσία της Αθήνας στο FIR της και το εύρος του Ελληνικού Εναέριου Χώρου ΗΕλλάδα...





Η Άγκυρα με παράνομη ΝΟΤΑΜ συνεχίζει να αμφισβητεί την δικαιοδοσία της Αθήνας στο FIR της και το εύρος του Ελληνικού Εναέριου Χώρου

ΗΕλλάδα συνεχίζει να συνδράμει τον τουρκικό λαό σε αυτή την δύσκολη ώρα με αποστολές τόσο διασωστικών ομάδων όσο και υλικών.

Ωστόσο το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτο την αναθεωρητική του πολιτική αμφισβητώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ακόμα και την στιγμή που έλληνες διασώστες και μέσα από αυτούς όλος ο ελληνικός λαός έχει απλώσει το χέρι να βοηθήσει τον τουρκικό λαό στην ώρα της ανάγκης του.

Η Τουρκία με την ΝΟΤΑΜ Α0968/23 ισχυρίζεται ότι ζήτησε από την Ελλάδα να δεσμεύσει περιοχή δυτικά της Λέσβου στον διεθνή εναέριο χώρο για άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις 16 Φεβρουαρίου και όταν η Ελλάδα αρνήθηκε, αναγκάστηκε να εκδώσει την δική της ΝΟΤΑΜ δεσμεύοντας την εν λόγω περιοχή.

Η Αθήνα όπως ήταν φυσικό απάντησε με την ΝΟΤΑΜ Α0410/23 στην οποία τονίζει ότι η τουρκική είναι άκυρη και γιατί η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα δέσμευσης περιοχών μέσα στο FIR Αθηνών και γιατί η περιοχή που θέλει η Άγκυρα συμπεριλαμβάνει και ελληνικό εναέριο χώρο καθώς εισέρχεται και μέσα από τα 10 ναυτικά μίλια του ΕΕΧ.

Πρόκειται για μια ακόμα αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και ελληνικής κυριαρχίας εκ μέρους της Τουρκίας


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.