Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνοριοφύλακες «κάρφωσαν» το κόλπο των συναδέλφων τους με τα σύμφωνα συμβίωσης

Στο θέμα που ερευνάται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα σύμφωνα συμβίωσης που σύνηψαν νέοι συνοριοφύλακες προκειμένου ν...



Στο θέμα που ερευνάται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα σύμφωνα συμβίωσης που σύνηψαν νέοι συνοριοφύλακες προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερα μόρια αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους, Παναγιώτης Χαρέλας.

«Φάνηκε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμφώνων συμβίωσης μέσα στους νέους συναδέλφους, των 250, που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Διατάχθηκε έρευνα γιατί πέρα από τις εξετάσεις που καλούνται να δώσουν οι συνάδελφοι για να πάρουν άδεια εξόδου από την Σχολή, ένα άλλο βασικό που δίνει μόρια είναι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος προκειμένου να τοποθετηθούν στις δηλώσεις επιθυμίας τους» εξήγησε ο κ. Χαρέλας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως διευκρίνισε τα μόρια από το σύμφωνο συμβίωσης περιλαμβάνονται «στο πλαίσιο των κριτηρίων προκειμένου να τοποθετηθούν και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2005».

Πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία, ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε «τα σύμφωνα συμβίωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή» κινητοποιώντας τη διαδικασία ελέγχου της νομιμότητάς τους.

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί οι συνάδελφοί του προχώρησαν στα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, ο πρόεδρος των συνοριφυλάκων είπε ότι αυτό αποσκοπούσε στο να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης οι νεοδιορισθέντες συνοριοφύλακες και να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη αντί της Ορεστιάδας.

Όσο για το πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο κ. Χαρέλας σημείωσε ότι υπήρξαν άλλοι συνοριοφύλακες που αντέδρασαν σε αυτή την τακτική: «Υπήρξαν συνάδελφοί τους που αντέδρασαν καθώς και τα αντανακλαστικά του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν πάρα πολύ γρήγορα».

Αποκάλυψε, δε, ότι αρχικά οι συνοριοφύλακες που είχαν σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στην Σχολή ήταν μόλις πέντε και σύντομα έγιναν 40 με τον αριθμό να είναι βέβαιο ότι θα μεγάλωνε, φτάνοντας σχεδόν τα διπλάσια.

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» πρόσθεσε ο κ. Χαρέλας τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι «κατά πόσο είναι ηθικό έναντι των υπολοίπων συνοριοφυλάκων που αντιστέκονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων οφείλαμε να υπερασπιστούμε αυτά τα παιδιά που έχουν τέτοιες αξίες και δεν προχώρησαν σε τέτοια σύμφωνα. Δεν είναι δυνατόν να συμβουλεύουμε παιδιά “κάντε σύμφωνο συμβίωσης για να τοποθετηθείτε εκεί που θέλετε”. Η αστυνομία έχει ένα κύρος και πρέπει να το προστατεύσουμε».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.