Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμείς Μάνο δεν σε ξεχάσαμε 14 Φεβρουαρίου 2018 ο Μάνος Μανωλάκος φεύγει για το τελευταίο ταξίδι...

Η οικογένεια του Μάνου Μανωλάκου κατάγονταν από την περιοχή της Λακωνικής Μάνης και ο πατέρας του ήταν ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Χ...





Η οικογένεια του Μάνου Μανωλάκου κατάγονταν από την περιοχή της Λακωνικής Μάνης και ο πατέρας του ήταν ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Χωροφυλακής, που διατέλεσε και Διοικητής της Τροχαίας Προαστίων. Ο Μάνος μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων και μέσων σπουδών του εισήχθη στη Φαρμακευτική σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διάρκεια των σπουδών του δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», η οποία απευθύνονταν στους φοιτητές και σπουδαστές που ανήκαν στον πολιτικό χώρο της «Ο.Ν.ΝΕ.Δ.», [Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας], και αναδείχθηκε σε κορυφαίο στέλεχος της οργανώσεως στους χώρους των Πανεπιστημίων. Ο Μάνος, από το 1982 έως το 1984, διατέλεσε αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Ο.Ν.ΝΕ.Δ.», την εποχή που πρόεδρος της ήταν ο μετέπειτα βουλευτής και Δήμαρχος Πειραιώς Βασίλης Μιχαλολιάκος, επί προεδρίας του Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα.

Το 1985, πρόεδρος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μανωλάκος διεγράφη και τέθηκε εκτός κόμματος, ενώ το ίδιο συνέβη και επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, όταν τέθηκε εκτός κόμματος για τρεις μήνες, επειδή, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, «...πήγαινα σε κάτι φιλοβασιλικές εκδηλώσεις». Ο Μανωλάκος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο συμβάν: «...Με φώναξε στο γραφείο του ο Έβερτ για να με προειδοποιήσει να μη μιλάω εναντίον του Μητσοτάκη, ενώ εκείνη την περίοδο είχε κόντρα και με τον Τατούλη. Εγώ, όμως, σε μια δήλωσή μου είπα ότι πρέπει να καθαρίσει το κόμμα από την κόπρο του Αυγείου. Έτσι, τελικά διεσώθη ο Τατούλης και παραπέμφθηκα εγώ στο Πειθαρχικό, και διεγράφην για τρεις μήνες...».
Εθνικιστική δράση

Στις 3 Ιουλίου 1999, ο Μάνος Μανωλάκος διαγράφηκε οριστικά από το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας», της οποίας υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της και υποψήφιος βουλευτής, μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο παραπέμφθηκε ύστερα από σχετική εισήγηση του τότε αρχηγού του κόμματος Κώστα Καραμανλή, καθώς αγνόησε σχετική οδηγία του κόμματος και παραβρέθηκε στην νεκρώσιμη ακολουθία και την ταφή του Γεωργίου Παπαδόπουλου επικεφαλής του επαναστατικού καθεστώτος της «21ης Απριλίου» 1967. Ο Μάνος Μανωλάκος ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους νεκρούς του συμμοριτοπολέμου ενώ πάντα έδινε το παρών και στα μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων της εθνικιστικής αντιστασιακής οργανώσεως «Χ» του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα και εξέφραζε την ανοικτά την διαφωνία του με την ηγεσία της «Νέας Δημοκρατίας» που απαγόρευε στα στελέχη της να παραστούν.

Ο Μάνος Μανωλάκος στήριξε με συνέπεια την εθνικιστική Ιδεολογία και συμμετείχε αδιαλείπτως σε εθνικιστικές εκδηλώσεις, όπως αυτή του Συντάγματος Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη, εκφράζοντας τη μόνιμη αγωνία του «...Μην αφήσουμε τους νεοδημοκράτες να καπελώσουν την τελετή». Δίχως να έχει οργανωτική σχέση με το εθνικιστικό κίνημα «Χρυσή Αυγή», συμμετείχε στις δράσεις του και ήταν συμμέτοχος σε πλήθος από δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Το τέλος του

Ο Μάνος Μανωλάκος βρέθηκε νεκρός στο χώρο της επιχειρήσεως του στην οδό Αγίου Μελετίου 20 στην Κυψέλη, τις πρώτες βραδυνές ώρες της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2018. Στα αποκαλούμενα «πέτρινα χρόνια» του κόμματος «Νέα Δημοκρατία», ο Μάνος ήταν σταθερά επικεφαλής στις ιδεολογικές μάχες με τον «σκληρό πυρήνα» ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ είχε διατελέσει και υπεύθυνος συγκεντρώσεων του κόμματος με το ψευδώνυμο «στρατηγός». Φίλοι και συναγωνιστές του από εκείνα τα χρόνια αναφέρονται στον Μανωλάκο με σεβασμό και τον αποκαλούν «αγέρωχο και ατίθασο Μανιάτη, φίλο των μαθητικών και φοιτητικών αγώνων, μαχητή, αγωνιστή, έντιμο πατριώτη και εξαίρετο επιστήμονα».

Στην εξόδιο ακολουθία του Μάνου Μανωλάκου, η οποία τελέστηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο παλαιός πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και στενός φίλος του Μανωλάκου που είπε μεταξύ άλλων: «...Μάνο σήμερα είναι εδώ αυτοί που θα έπρεπε να είναι και δεν είναι αυτοί που δεν έπρεπε να είναι γιατί δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια αυτούς που είναι».

Σχεδόν μηδενική ήταν η παρουσία κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος «Νέα Δημοκρατία», πλην της τιμητικής εξαιρέσεως του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, όμως έντονη ήταν η παρουσία πρώην στελεχών, απλών μελών και κομματικών φίλων του Μανωλάκου. Παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της «Χρυσής Αυγής», επικεφαλής της οποίας ήταν ο αρχηγός της Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ενώ συμμετείχαν οι βουλευτές, Επικρατείας, Χρήστος Παππάς και Β' Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, καθώς και πλήθος υποστηρικτών του κινήματος. Στεφάνια απέστειλαν και κατατέθηκαν στη μνήμη του Μάνου, ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, η Ο.Ν.ΝΕ.Δ., ο Πάνος Καμμένος, η Χρυσή Αυγή και πολλοί άλλοι συμμαχητές και φίλοι του.metapedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.