Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τριακονταετής Πόλεμος: Το πεζικό των Αψβούργων… στήριγμα της μοναρχίας

Ο Τριακονταετής Πόλεμος (1618-48) υπήρξε ένας από τους καταστροφικότερους στην παγκόσμια ιστορία. Ο στρατός των Αψβούργων πολέμησε σκληρ...







Ο Τριακονταετής Πόλεμος (1618-48) υπήρξε ένας από τους καταστροφικότερους στην παγκόσμια ιστορία. Ο στρατός των Αψβούργων πολέμησε σκληρά στην σύγκρουση αυτή. Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ακόμα τακτικά στρατεύματα, με την σημερινή τουλάχιστον έννοια του όρου, οι στρατοί συγκροτούντο κατά τη διάρκεια των πολέμων και διαλύονταν με το πέρας τους.




Αυτή η πρακτική ίσχυε και για τον Στρατό των Αψβούργων. Όπως όλοι οι ευρωπαϊκοί στρατοί της εποχής ο στρατός αποτελείτο από τα όπλα του ιππικού, του πεζικού και του πυροβολικού.





Το πεζικό δεν ήταν ακόμα, εκείνη την περίοδο, το όπλο κρίσης του αγώνα. Τον ρόλο αυτό κατείχε ακόμα το ιππικό, αλλά συνεχώς περιοριζόμενο. Το πεζικό με την αύξηση της αναλογίας πυροβόλων όπλων στις τάξεις του κέρδιζε ημέρα με την ημέρα αυξημένο ρόλο στο πεδίο των μαχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου η σύνθεση, η οργάνωση και η τακτική χρήση του Αυτοκρατορικού πεζικού άλλαξε άρδην.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος βασικός σχηματισμός μάχης του πεζικού ήταν το τέρθιο. Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr

https://www.history-point.gr/triakontaetis-polemos-to-peziko-ton-apsvoyrgon-to-stirigma-tis-monarchias




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.