Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ακύρωσε επίσκεψη του προέδρου του Κοινοβουλίου της Σουηδίας (vid)

  Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ ακύρωσε την επίσκεψη του Σουηδού ομολόγου του Αντρέας Νόρλεν στη χώρα, μετέδωσε το ...

 



Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ ακύρωσε την επίσκεψη του Σουηδού ομολόγου του Αντρέας Νόρλεν στη χώρα, μετέδωσε το TRT.

Ο Νόρλεν είχε προγραμματίσει να φτάσει στην Άγκυρα για επίσκεψη στις 17 Ιανουαρίου.

Χθες, το Anadolu ανέφερε ότι μια ομάδα υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG συγκεντρώθηκε μπροστά από το ιστορικό δημαρχείο της Στοκχόλμης, κρέμασε μια κούκλα που απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα πόδια της σε έναν στύλο μπροστά από το κτίριο και κοινοποίησε την εικόνα στα social media.

Ένα βίντεο με τουρκικούς υπότιτλους που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με το PKK/YPG δείχνει απειλές κατά της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν, αφού τον παρομοιάζει με τον Μουσολίνι.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν, καταδίκασε αυτή την ενέργεια και κάλεσε τη Σουηδία να λάβει μέτρα για την αποτροπή τέτοιων γεγονότων. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter ότι η πρόοδος με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «δεν είναι δυνατή μέχρι να σταματήσουν οι δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, αντέδρασε στην πρόκληση της ομάδας των διαδηλωτών, χαρακτηρίζοντάς την «αηδιαστική».

Μοιράστηκε ένα tweet στο Twitter λέγοντας: «Είναι αηδιαστικό να απεικονίζεις έναν λαϊκά εκλεγμένο πρόεδρο να κρέμεται μπροστά από το δημαρχείο».

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι η σουηδική κυβέρνηση υποστηρίζει τις ανοιχτές συζητήσεις για πολιτικά ζητήματα, αλλά απέχει από την υποκίνηση μίσους κατά των πολιτικών οργανώσεων.
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.