Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Τουρκία βλέπουν η ισορροπία στο Αιγαίο αλλάζει υπέρ της Ελλάδας – «Να αποσυρθεί από τα νησιά»

Τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας αναλύουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αλλαγή ισορροπίας στο Αιγαίο. Τη...





Τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας αναλύουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αλλαγή ισορροπίας στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει την επιθετική ρητορική λέγοντας ότι η χώρα μας κατηγορεί την Άγκυρα γιατί… «πνίγεται στα σκάνδαλα».

Πολιτικός αναλυτής σε άρθρο του στην Hurriyet, μια από τις πιο γνωστές εφημερίδες στην Τουρκία, υποστηρίζει ότι τα ελληνικά Rafale και τα F-16 Viper προκαλούν ανησυχία στην Άγκυρα και ότι η ισορροπία στο Αιγαίο αλλάζει υπέρ της Ελλάδας.

«Η σημασία αυτού του ζητήματος των F-16 πηγάζει από το γεγονός ότι αφορά άμεσα την ισορροπία δυνάμεων Τουρκίας-Ελλάδας στο Αιγαίο. Διότι, εκτός από τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, που άρχισε να αγοράζει η Ελλάδα από τη Γαλλία, έχει ήδη ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16 πριν από την Τουρκία» αναφέρει ο Σεντάν Εργκίν στο άρθρο του.

«Στην Άγκυρα προκαλεί ανησυχία πως εάν η Τουρκία αποτύχει να ξεκινήσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα και όταν ληφθούν υπόψη τα νέα αεροσκάφη που θα αγοράσει η Ελλάδα, η ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων στο Αιγαίο στα μέσα της δεκαετίας του 2020 θα στραφεί υπέρ της Ελλάδας»προσθέτει.

«Να αποσυρθεί από τα νησιά που βρίσκεται εκεί παράνομα»

Σε άλλη περίπτωση, πολιτικός αναλυτής στην εφημερίδα Milliyet αναφέρει ότι η Τουρκία θέλει να αποσύρει η Ελλάδα τις στρατιωτικές δυνάμεις της από τα νησιά, αλλά και να αποσυρθεί τελείως από νησιά όπου βρίσκεται εκεί… παράνομα. Ο Οζάι Σεντίρ ξεκαθαρίζει επίσης ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας ούτε στα 6,1 μίλια!

«Να σας δώσω το κλίμα που επικρατεί καθώς έχω μιλήσει με πολλούς αξιωματούχου του κράτους. Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επέκταση ούτε στα 6.1 μίλια. Επίσης οι αξιωματούχοι λένε πως ”η Ελλάδα είναι επεκτατική χώρα, άρα θα πρέπει να αποσύρει τα όπλα της από τα νησιά που έχει αποστρατιωτικοποιήσει και θα αποσυρθεί από τα νησιά στα οποία βρίσκεται παράνομα. Είναι τόσο ξεκάθαρο”. Κι εγώ δεν έχω ακούσει τόσο ξεκάθαρα αυτές τις θέσεις όπως τις έχω ακούσει τους τελευταίους 2 μήνες από τους αξιωματούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.