Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αλίμονο... Μόσχα: Κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας για τους Κούρδους της Συρίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα κατανοεί τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τους Κούρδους της ...





Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα κατανοεί τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τους Κούρδους της Συρίας για την ασφάλειά της, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Αξιωματούχοι της Άμυνας από την Τουρκία, τη Συρία και τη Ρωσία πραγματοποίησαν συνομιλίες στα τέλη του περασμένου έτους σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού μετά από χρόνια συριακού πολέμου.

Η Ρωσία είναι μεγάλος υποστηρικτής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει όσους τον μάχονται στον πόλεμο της Συρίας.

Η Δαμασκός θέλει η Άγκυρα να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα εδάφη στο βόρειο τμήμα της χώρας και να σταματήσει να υποστηρίζει τρεις κύριες παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Το περασμένο Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ αλ Μικντάντ δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει τη στρατιωτική της παρουσία στη χώρα του για να επιτύχει μια πλήρη προσέγγιση.

Ο Αλ-Μικντάντ δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ιρανό ομόλογό του στη Δαμασκό: «Δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για αποκατάσταση ομαλών σχέσεων με την Τουρκία χωρίς την άρση της κατοχής».

Το Reuters επικαλέστηκε πηγή που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις, ότι η Δαμασκός θέλει η Άγκυρα να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα εδάφη στο βόρειο τμήμα της χώρας και να σταματήσει να υποστηρίζει τρεις κύριες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η Συρία επιθυμεί να δει πρόοδο σε αυτές τις απαιτήσεις μέσω των επιτροπών παρακολούθησης πριν συμφωνήσει στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.