Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σφοδρές κατηγορίες του Ρούμπιν: Ο Ερντογάν και η οικογένεια του κατακλέβουν την Τουρκία… Η Εμινέ Ερντογάν είναι η νέα Ιμέλντα Μάρκος!

Η ιστοσελίδα «19FortyFive» σε άρθρο του Michael Rubin σημειώνει ότι η Εμινέ Ερντογάν -σύζυγος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -...





Η ιστοσελίδα «19FortyFive» σε άρθρο του Michael Rubin σημειώνει ότι η Εμινέ Ερντογάν -σύζυγος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -διαμορφώνεται ως η Ιμέλντα Μάρκος του 21ου αιώνα.

Πρόκειται για τη σύζυγο του επί μακρόν προέδρου των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος, η οποία επιβιβάστηκε σε ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και έφυγε από τη χώρα για να εξοριστεί στη Χαβάη.

Σύντομα, εμφανίστηκαν φωτογραφίες από τον άχαρο τρόπο ζωής της Ιμέλντα εν μέσω της φτώχειας που άφησε η κακοδιαχείριση του συζύγου της.

Τίτλος του κειμένου: Emine Erdogan: The New Imelda Marcos? – Είναι η Εμινέ Ερντογάν η νέα Ιμέλντα Μάρκος;

Πριν από είκοσι χρόνια, ο Ερντογάν ανήλθε στην εξουσία σε μεγάλο βαθμό με την υπόσχεσή του για καθαρή κυβέρνηση. Αυτό ήταν πάντα μια ψευδαίσθηση. Ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν συγκέντρωσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια εκτός του νόμιμου μισθού του.

Την εποχή που ανέλαβε την πρωθυπουργία και έλαβε βουλευτική ασυλία, εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει περισσότερες από δώδεκα εκκρεμείς κατηγορίες για διαφθορά. Σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ερντογάν μετέτρεψε την Τουρκία σε κλεπτοκρατία.

Η Διεθνής Διαφάνεια κατατάσσει την Τουρκία κάτω από την Κίνα, την Κούβα και το Κοσσυφοπέδιο στην πιο πρόσφατη παγκόσμια έρευνα για τις αντιλήψεις της για τη διαφθορά.

Η διαφθορά στην Τουρκία

Η διαφθορά στην Τουρκία φέρεται να επικεντρώνεται γύρω από το σπίτι του Ερντογάν.

Λίγο μετά τη σύγκρουση του Ερντογάν με τον άλλοτε σύμμαχο και θεολόγο Φετουλάχ Γκιουλέν, μέλη του κινήματος του Γκιουλέν φέρεται να διέρρευσαν ένα ηχητικό αρχείο μιας σειράς τηλεφωνημάτων μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του, όπου οι δυο τους συνωμότησαν για να κρύψουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά σε οικογενειακά σπίτια.

Ενώ ο Ερντογάν στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι οι εχθροί του κατασκεύασαν το ηχητικό, οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτός Τουρκίας το εκτιμούν ως αυθεντικό.

Η διαφθορά δεν σταματά εκεί. Πιο πρόσφατα, 128 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν υπό την εποπτεία του Ερντογάν, που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για να στηρίξουν το τουρκικό νόμισμα που καταρρέει.

Επίσης, όποιος κάνει αιχμηρές ερωτήσεις ή χαλάει την εικόνα του Ερντογάν ως σωτήρα της Τουρκίας αντιμετωπίζει χρόνια φυλάκισης. Μια τέτοια μισαλλοδοξία προς εκείνους που επισημαίνουν την προφανή κλοπή του υποδηλώνει ότι έχει κάποια αίσθηση αισχύνης.Η κυρία Ερντογάν δεν έχει όρια

Επισημαίνεται ότι το πεντάωρο ξεφάντωμα των αγορών της σε μερικά από τα πιο πολυτελή καταστήματα των Βρυξελλών, προκάλεσε μποτιλιάρισμα σε ορισμένους από τους κεντρικούς δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας.

Αυτό το ταξίδι για ψώνια έγινε καθώς το νόμισμα της Τουρκίας κατρακυλούσε ν μέσω της φθίνουσας ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας. Όταν συνόδευσε τον σύζυγό της στη Βαρσοβία, κατάφερε να ξεπεράσει τα 44.000 δολάρια για αντίκες, όταν ο Ταγίπ είχε επίσημη συνάντηση.

Ο επίσημος μισθός του συζύγου της είναι λίγο πάνω από 5.000 δολάρια το μήνα – Το Forbes εκτιμά ότι οι πραγματικές αποδοχές του πλησιάζουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια. Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Η Daily Mail του Ηνωμένου Βασιλείου περιέγραψε την Εμινέ ως «μανιώδη αγοράστρια».

Η Εμινέ προσωποποιεί την κυνική υποκρισία των Ερντογάν. Λίγο αφότου ο σύζυγός της κάλεσε σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, επειδή ένας καθηγητής Γάλλων φέρεται να έδειξε στους μαθητές του μια καρικατούρα του Προφήτη Μωάμεθ, μια φωτογράφος τράβηξε μια φωτογραφία της Εμινέ να κρατά μια γαλλική τσάντα Hermes, που κοστίζει περίπου 50.000 δολάρια.

Ακόμη πιο επιβαρυντικό ήταν το γεγονός ότι φέρεται να έλαβε την τσάντα και άλλα αγαθά ως μέρος του σχεδίου δωροδοκίας του Reza Zarrab. Σε δύο εβδομάδες, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την παράταση της υπόθεσης Zarrab-Halkbank, ελέγχοντας την εμβέλεια του νόμου περί ασυλιών (Foreign Sovereign Immunities Act).

Στη συνέχεια, το άρθρο κάνει λόγο για την ανειλικρίνειά της, υπενθυμίζοντας συνάντηση με μουφτή και ιεροκήρυκες στο προεδρικό μέγαρο – πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχτισε ο Ερντογάν, – όπου μίλησε στα τουρκικά ΜΜΕ για την αποφυγή της σπατάλης και τη ζωή με μέτρο, σημειώνοντας ότι το Ισλάμ χαράσσει τα όρια μίας βιώσιμης ζωής.

Ο Ερντογάν έχτισε την εικόνα του πάνω στο Ισλάμ. Υποσχέθηκε «να μεγαλώσει μια ευσεβής γενιά». Στην πραγματικότητα, όπως και με τους αγιατολάχ στο Ιράν και με τα σιιτικά θρησκευτικά κόμματα στο Ιράκ, έχει αμαυρώσει το Ισλάμ σε μια νέα γενιά, συνδέοντάς το με τη διαφθορά.

Όταν φύγει ο Ερντογάν, οι Τούρκοι θα πανηγυρίσουν. Οι οικογένειες εκείνων που έχει σκοτώσει, βασανίσει ή εκβιάσει θα καταριούνται το όνομά του. Καθώς η Τουρκία στρέφεται στην ανοικοδόμηση της χώρας, θα είναι απαραίτητο να ανακτήσει όλα τα παράνομα χρήματα.

Όπως η Ιμέλντα, η Εμινέ μπορεί να φύγει. Αλλά όπως στην περίπτωση της Ιμέλντα, η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να την αφήσει να κρατήσει τα μετρητά της. Οι Φιλιππίνες κυνήγησαν την περιουσία του Μάρκος και κέρδισαν την επιστροφή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όσον αφορά στην Εμινέ, η τουρκική κυβέρνηση μετά τον Ερντογάν θα πρέπει να κάνει το ίδιο. Ίσως μόνο τότε η Εμινέ ή οποιοσδήποτε Ερντογάν θα μάθει τι πραγματικά είναι η φειδώ.https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.