Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνελήφθη υπάλληλος του «Ελ. Βενιζέλος» και η σύζυγός του, για κλοπές σε αποσκευές επιβατών

Το email επιβάτη έδωσε τέλος στην παράνομη δράση του υπαλλήλου στο γραφείου απολεσθέντων του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας κ...





Το email επιβάτη έδωσε τέλος στην παράνομη δράση του υπαλλήλου στο γραφείου απολεσθέντων του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και τη συζύγου του, οι οποίοι έκλεβαν επιβάτες

Αντί να επιστρέφει ατα απολεσθέντα στους κατόχους τους, ο υπάλληλος του αρμόδιου γραφείου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, έκλεβε αντικείμενα και χρήματα από τις αποσκευές των επιβατών με κλεπταποδόχο τη σύζυγό του.

Με email προς την Ασφάλεια της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών (28/12 2022), γυναίκα επιβάτης ενημέρωνε ότι είχε ταξιδέψει (22/12 2022) από την Αθήνα προς Τελ Αβίβ, παρέλαβε τις δύο αποσκευές της, ωστόσο διαπίστωσε ότι έλειπαν τα ακουστικά της Apple που είχε μαζί της. Όπως ενημέρωσε, τα αναζήτησε μέσω του συστήματος γεωεντοπισμού και διαπίστωσε πως το τελευταίο στίγμα είχε ενεργοποιηθεί σε συγκεκριμένη οδό στο Περιστέρι. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι διέμενε ζευγάρι και κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους, προέκυψε ότι ο 41χρονος ήταν εργαζόμενος στο τμήμα απολεσθέντων επίγειας εξυπηρέτησης της “G.H.”, η οποία εξυπηρετεί πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες στον χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Οι αστυνομικοί, προσήγαγαν (10/01) αρχικά τον 41χρονο, ο οποίος παραδέχτηκε πως είχε αφαιρέσει από την αποσκευή τα ακουστικά, ενώ βρισκόταν στο γραφείο απολεσθέντων της εταιρείας και συνελήφθη.

Στην κατάθεση του ο 41χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι είχε κλέψει συνολικά περισσότερα από 70 αντικείμενα από αποσκευές. Τελευταία φορά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ανήμερα των Χριστουγέννων, έκλεψε από αποσκευή σφραγισμένο iPhone 14, το οποίο έδωσε στην 39χρονη σύζυγο του, σε γνώση της οποίας ήταν η παράνομη δραστηριότητά του.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στις απολογίες τους το ζευγάρι, δήλωσαν μετανιωμένοι ενώ σε κατ΄οίκον έρευνα, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν: 47 γυναικείες τσάντες 23 ζευγάρια γυλιών ηλίου, 13 πορτοφόλια, 35 κινητά,16 τάμπλετ, 95 usb, κοσμήματα, χρήματα σε νομίσματα χωρών του εξωτερικού (Ταϋλάνδης, Λιβάνου, Ιράν Γκάνας, Τανζανίας, Μεξικού, Μαλαισίας)

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του 41χρονου και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις είναι σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.