Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παραδίδεται και το 6ο F-16 BLOCK 72... Έρχονται ακόμη 2 Rafale στην Πολεμική Αεροπορία!

Η άρνηση της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40 F-16 BLOCK-70 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού για ισάριθμα μαχητικά F-16 της τουρκικής πολεμικής...





Η άρνηση της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40 F-16 BLOCK-70 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού για ισάριθμα μαχητικά F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την υλοποίηση των τουρκικών επιθετικών σχεδίων

Τις προσεχείς ημέρες παραδίδεται το 6ο στη σειρά εκσυγχρονισμένο μαχητικό F-16 BLOCK 72 και έρχονται από τη φίλη και Σύμμαχο χώρα Γαλλία, άλλα 2 Rafale στην Τανάγρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 12, με άλλα 6 να έρχονται εντός του 2023.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Απλά ότι κάθε ημέρα που περνάει, το αεροπορικό ισοζύγιο ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, γέρνει ολοένα και περισσότερο στην πλευρά μας.

F-16 Viper

Tα κύρια συστήματα που αναβαθμίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) περιλαμβάνουν τα εξής:

Ραντάρ AESA APG-83
Νέος Modular υπολογιστής Αποστολών (MMC-7000AH), ADT
Νέες οθόνες πληροφοριών και απεικόνισης ανάμεσα στα ποδωστήρια
Νέο APX-126 AIFF με δυνατότητα mod 5
Ενσωμάτωση SNIPER POD, βλημάτων SASSM και PaveWay II
Δυνατότητα Link-16

Οι αναβαθμίσεις των F-16 πραγματοποιούνται στην ΕΑΒ υπό τη στενή τεχνική καθοδήγηση από τις ομάδες της Lockheed Martin.

Το προσωπικό της ΕΑΒ που εργάζεται στο πρόγραμμα F-16 Viper αποτελείται από μια κεντρική ομάδα περισσότερων των 21 έμπειρων υπαλλήλων, ενώ έχουν προσληφθεί και εκπαιδευτεί μέχρι στιγμής δεκάδες νέοι υπάλληλοι στη διάρκεια τεσσάρων διαφορετικών φάσεων.

Η αναβάθμιση και των 83 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε Viper είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2027.

Rafale F3R

Είναι ένα δικινητήριο, δελταπτέρυγο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, γαλλικής κατασκευής, που καλύπτει όλο το φάσμα των επιχειρησιακών αποστολών.

Εντάχθηκε στο οπλοστάσιο της ΠΑ το 2021 με τη σύμβαση 013Γ/20, με την οποία η ΠΑ προμηθεύτηκε 24 αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα, θα παραδοθούν 12 μεταχειρισμένα και 12 νέα εκ των οποίων 18 μονοθέσια Rafale EG και 6 διθέσια Rafale DG.

Μπορεί να καλύψει πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα (omnirole), επιτρέποντας τη διεξαγωγή διαφορετικών αποστολών κατά την ίδια πτήση. Διαθέτει 14 σταθμούς ανάρτησης και μπορεί να μεταφέρει έως και 9,5 τόνους εξωτερικών φορτίων.

Δύναται να φέρει έναν μεγάλο αριθμό όπλων, όπως τον πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς Meteor, τους πυραύλους MICA EM και IR, τον πύραυλο πλεύσης SCALP EG και τον πύραυλο αέρος-επιφανείας Exocet AM39 Block 2 Mod 2, καθώς επίσης και όπλα ακριβείας όπως GBU 12/16/24 και AASM, ενώ φέρει ένα πυροβόλο των 30 mm.

Τα αεροσκάφη έχουν ως βάση τους την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και ανήκουν στην 332 Μοίρα με χαρακτηριστικό κλήσης «Γεράκι».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.