Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κακοκαιρία: Νέα μηνύματα από το 112 – Πού και πότε θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα, φέροντας ισχυρές βροχές και καταιγίδε...





Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα, φέροντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις. Ήδη έχουν σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112 σε περιοχές όπου αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα, τις επόμενες ώρες.



Iσχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το απόγευμα και στην Αττική, όπως προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε νωρίτερα. Όπως ενημέρωσε, από σήμερα το απόγευμα έως και την Παρασκευή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων καθώς και χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Στο μεταξύ, ενόψει της κακοκαιρίας, αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά.

Μηνύματα από το 112

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κλίσης και Πολιτικής Προστασίας, της Φυσικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων. Σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των περιοχών της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

⚠️Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
Κακοκαιρία: Πόσο θα διαρκέσει – Δείτε πού θα πέσει πυκνό χιόνι

🆘Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες σε #Αιτωλοακαρνανία #Αχαΐα #Ηλεία #νησιά_Ιονίου πλην #Κέρκυρα

‼️ Περιορίστε μετακινήσεις σε απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε οδηγίες Αρχών

ℹ️ https://t.co/rhGuJbyuPh

— 112 Greece (@112Greece) January 25, 2023


Το απόγευμα της Τετάρτης εστάλη και δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.


Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

🆘Επικίνδυνα φαινόμενα ⛈️ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι🌬️από πρωινές ώρες 26/1 σε #Κορινθία #Αργολίδα #Λακωνία #Μεσσηνία #Αρκαδία #Καρδίτσα #Τρίκαλα

‼️Περιορίστε μετακινήσεις σε απολύτως απαραίτητες, ακολουθείτε οδηγίες Αρχών

ℹ️https://t.co/rhGuJbyuPh

— 112 Greece (@112Greece) January 25, 2023


Στη συνέχεια, ακολούθησε και τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου αναμένονται ισχυρότατες χιονοπτώσεις.


⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

🆘 Πυκνές χιονοπτώσεις 🌨️ από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/1 στη #δυτική_Μακεδονία

‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/rhGuJbyuPh

— 112 Greece (@112Greece) January 25, 2023


Το μήνυμα θα περιλαμβάνει με ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα σταλούν μηνύματα από το 112 και σε άλλες περιοχές. Ευρεία συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και αύριο για την εκ νέου αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας.

Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και επαγρύπνησης για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα, συμπλήρωσε ο κ. Αρτοποιός.

Επιπλέον, απηύθυνε σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας. Να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε περιπτώσεις εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει πεζή ή με όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.