Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αρχόντισσα... Qatar Gate: Σε αυτές τις φυλακές κρατείται η Εύα Καϊλή – Αυτό είναι το ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της

Στη φυλακή βρίσκεται ήδη η Εύα Καϊλή, και άλλα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο «Qatar Gate», την υπόθεση διαφθοράς που έχει προκ...





Στη φυλακή βρίσκεται ήδη η Εύα Καϊλή, και άλλα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο «Qatar Gate», την υπόθεση διαφθοράς που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος της, η ευρωβουλευτής φέρεται να οδηγήθηκε στις κεντρικές φυλακές των Βρυξελλών, Σεν Ζιλ (fSaint-Gilles). Ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση και επιβεβαίωση από την πλευρά των βελγικών αρχών.

Σημειώνεται πάντως πως στις ίδιες φυλακές είχε μεταφερθεί και ο Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός πριν εκδοθεί στην Ελλάδα. Στο Βέλγιο οι Αρχές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε θέματα οικονομικής απάτης και διαφθοράς συνεπώς αναμένεται και μία πολύ σκληρή στάση των βελγικών δικαστικών Αρχών.

Έτσι έγιναν οι συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα μετέδωσαν τα βελγικά μέσα, πρώτος προσήχθη ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, ύστερα ο πατέρας της, ο οποίος εντοπίστηκε έξω από ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες με μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και ύστερα η Εύα Καϊλή που προσήχθη μέσα στο σπίτι της, όπου και βρέθηκαν τσάντες γεμάτες με μετρητά. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας, καθώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να διαπράττει αδίκημα.
Τα χρήματα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα χρήματα που εντοπίστηκαν σπίτι της δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί, καθώς φέρεται να έχουν σταλεί για “τεχνικό έλεγχο”. Ωστόσο, οι πληροφορίες της ανταποκρίτριας του Star, στις Βρυξέλλες, Μαρίας Ψαρρά, αναφέρουν ότι η ευρωβουλευτής βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ σε σακούλες, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που είχε ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλή, στη βαλίτσα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, καθώς και ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (αλλά υπό όρους ο τελευταίος).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.