Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτογραφίζει Ελλάδα και ΗΠΑ... Η Τουρκία απαγορεύει σε πλοία Ε.Δ. «συμμαχικών χωρών» να πετούν drones στον εναέριο χώρο της

    Υπάρχει και η αμιγώς στρατιωτική διάσταση της απόφασης των Τούρκων, φοβούμενοι ότι τα drones των ΗΠΑ, θα επιχειρούσαν μέσω των πτήσεών ...

   



Υπάρχει και η αμιγώς στρατιωτική διάσταση της απόφασης των Τούρκων, φοβούμενοι ότι τα drones των ΗΠΑ, θα επιχειρούσαν μέσω των πτήσεών τους αναγνώριση στα τουρκικά μικρασιατικά παράλια και λιμάνια, ανακαλύπτοντας τυχόν προετοιμασία των Τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων για ενέργεια κατά της Ελλάδας

"UAV, αεροπλάνα, ελικόπτερα... δεν θα μπορούν να πετούν στον τουρκικό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Τροποποίηση στον κανονισμό σχετικά με την επίσκεψη πλοίων ξένων ενόπλων δυνάμεων σε τουρκικά λιμάνια, σε τουρκικά εσωτερικά ύδατα και τις δραστηριότητές τους σε αυτά.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα και τέθηκε σε ισχύ σήμερα, τα πλοία ξένων ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούν να πετούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα όπως αεροσκάφη και ελικόπτερα στον τουρκικό εναέριο χώρο, χωρίς την άδεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Οι δύτες και οι βατραχάνθρωποι που βρίσκονται στο πλοίο δεν θα μπορούν να βουτήξουν για οποιοδήποτε σκοπό, ενώ τα πλοία των ξένων ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται σε τουρκικά εσωτερικά ύδατα και λιμάνια.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις που απαιτούν επείγοντα έλεγχο καραντίνας ή επισκευή του πλοίου, η κατάδυση μπορεί να γίνει με άδεια των τουρκικών αρχών, συνοδευόμενη από τουρκικό καταδυτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα πλοία που συνδέονται με τις ξένες ένοπλες δυνάμεις θα αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές στα σχετικά κυκλώματα ασυρμάτου, αναφέροντας το όνομα και την τοποθεσία του πλοίου, σε απόσταση 5 μιλίων από τα εσωτερικά ύδατα ή τα λιμάνια της Τουρκίας.

2 νέες διατάξεις προστέθηκαν στις 3 που καθορίστηκαν για τις επισκέψεις πλοίων ξένων ενόπλων δυνάμεων σε τουρκικά εσωτερικά ύδατα και λιμάνια. Εκτός από τις "Επίσημες", "Άτυπες" και "Συνήθεις" επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και "Επείγουσες", και "γραφείου" σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση."

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της έναντι των Συμμάχων της, αφού με τα μέτρα που λαμβάνει στον Εθνικό εναέριο χώρο της και στα λιμάνια της, ουσιαστικά τους αντιμετωπίζει τουλάχιστον με καχυποψία.

Τώρα αναφορικά με το ποιοι είναι οι κύριοι αποδέκτες της τροποποίησης των νέων διατάξεων που προβλέπονται στην Τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα λέγαμε ότι φωτογραφίζονται πρωτίστως οι ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή των Τούρκων είναι και συμβολική κατά την εκτίμησή μας, θέλοντας να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους προς τις ΗΠΑ, για την μη εκχώρηση της άδειας, προκειμένου να εισβάλλουν στη Βόρεια Συρία και να πλήξουν τους Κούρδους του YPG, φίλους της Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι ταυτίζουν σκοπίμως τους Σύριους Κούρδους του YPG με το PKK, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση από ΗΠΑ και ΕΕ, αποσκοπώντας να δικαιολογήσουν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους με την επίφαη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Ωστόσο τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ δεν έχουν χαρακτηρίσει τους Κούρδους του YPG τρομοκράτες, αφού οι τελευταίοι έχουν "ματώσει" πολεμώντας μαζί με τους Αμερικανούς κατά των τρομοκρατών του ISIS, την ώρα που η Τουρκία τους περιέθαλπτε και τους χρηματοδοτούσε διεξάγοντας λαθρεμπόριο πετρελαίου μαζί τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης το γεγονός ότι η Τουρκία πίεζε και θα εξακολουθήσει να πιέζει για την απόκτηση F-16 από τις ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν βάσεις στο έδαφός τους, οπότε η φωτογραφική διάταξη που μνημονεύσαμε παραπάνω, ενδεχομένως να αποτελεί προάγγελο ακόμη μεγαλύτερων "προσπαθειών" των Τούρκων προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης επειδή οι τουρκικές εκλογές πλησιάζουν και ο Ερντογάν υπολείπεται δημοσκοπικά των αντιπάλων του, η παραπάνω κίνηση στοχεύει τους Τούρκους ψηφοφόρους, θέλοντας να αναδείξει το προφίλ ενός ηγέτη φύλακα-φρουρού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας του, ακόμη και αν πρόκειται για δραστηριότητα στον αέρα ή θάλασσα της από Συμμαχικές χώρες.

Κλείνοντας υπάρχει και η αμιγώς στρατιωτική διάσταση της απόφασης των Τούρκων, φοβούμενοι ότι τα drones των ΗΠΑ αλλά και της Ελλάδας, θα επιχειρούσαν μέσω των πτήσεών τους αναγνώριση στα τουρκικά μικρασιατικά παράλια και λιμάνια, ανακαλύπτοντας τυχόν προετοιμασία των Τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων για ενέργεια κατά της χώρας μας.

Κοινώς εφόσον υπήρχαν ενδείξεις προετοιμασίας των Τούρκων για αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Ελλάδας, οι ΗΠΑ ή η Ελλάδα για να το αποτρέψουν, θα μπορούσαν να στείλουν πλοία τους να ελλιμενιστούν ή να αγκυροβολήσουν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, πετώντας τα drone τους για διακρίβωση της κατάστασης... στα μικρασιατικά παράλια.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.