Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ: Κατακυρώθηκε η υποστήριξη των αμερικανικών αντιαεροπορικών Crotale NG

   Στις 27 Δεκεμβρίου η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) προέβη στην κατακύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμ...

  



Στις 27 Δεκεμβρίου η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) προέβη στην κατακύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού 04/2021, για τη σύναψη σύμβασης 4ετούς διάρκειας με θέμα «Εν Συνεχεία Υποστήριξη Οπλικού Συστήματος (ΟΣ) Crotale NG/GR», στην εταιρεία Thales Hellas.

Το κόστος του υποπρογράμματος εκτιμάται σε 18.496.420,04 ευρώ και η αποπληρωμή θα γίνει σε τέσσερις ετήσιες δόσεις των 4.624.105 ευρώ. Τα ποσά αφορούν τόσο τις πάγιες όσο και τις κατ’ απαίτηση υπηρεσίες υποστήριξης.

Το αντιαεροπορικό (Α/Α) σύστημα Crotale NG/GR χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό. Είναι κινητό Α/Α σύστημα μικρού βεληνεκούς και παρέχει προστασία έναντι εναέριων απειλών σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Κάθε Crotale NG/GR ενσωματώνει σε έναν κλωβό τα radar έρευνας και εγκλωβισμού, το σύστημα FLIR, το σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και τον εκτοξευτή βλημάτων. To Crotale NG/GR έχει έτοιμους για χρήση 8 πυραύλους VT-1 μέγιστης εμβέλειας 11 χιλιομέτρων και μεγίστου ύψους εμπλοκής 6 χιλιόμετρα. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και μένει πια η υπογραφή της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.