Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ομάδες Ρομά σπάνε και καίνε στη Θεσσαλονίκη... Πυροβόλησαν Αστυνομικούς με καραμπίνες!

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Περαίας στο ύψος του καταυλισμού που βρίσκεται στα Τσαΐρια. Πιο συγκεκρι...





Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο Θεσσαλονίκης - Περαίας στο ύψος του καταυλισμού που βρίσκεται στα Τσαΐρια. Πιο συγκεκριμένα οι Ρομά έβαλαν φωτιές σε κάδους και λάστιχα αυτοκινήτων, ενώ στην περιοχή βρίσκονται τόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όσο και πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να σβήσει τις εστίες φωτιάς που έχουν ανάψει οι Ρομά που διαμαρτύρονται για τον για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο μεταξύ νωρίτερα νέο σκηνικό έντασης επικράτησε επί της οδού Πόντου στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπου υπήρξαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ. Πιο συγκεκριμένα περίπου 100 Ρομά που βρέθηκαν κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, άναψαν φωτιές επί της οδού Πόντου, έστησαν οδοφράγματα, ενώ επίσης έκαψαν μεγάλο όγκο πλαστικών.

Πολλοί από αυτούς ήταν οπλισμένοι και με καραμπίνες και πυροβολούσαν μέσα από τα στενά της περιοχής κατά των αστυνομικών.

Ακόμη, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων. Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός σήμανε και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έστειλε στο σημείο δυνάμεις. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης οι Ρομά του καταυλισμού που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών τους οποίους πέταξαν στο ρεύμα της καθόδου προς Αθήνα.

Γύρω στις 14:00 η κατάσταση ηρέμησε και η Μεσογείων αποδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ωστόσο αστυνομικοί παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο. Όπως φαίνεται και στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, η ένταση συνεχίστηκε πέριξ του Νομισματοκοπείου και συγκεκριμένα κοντά στον καταυλισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.