Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Προκαλούν οι τούρκοι: Σταματήστε τις στρατιωτικοποιήσεις στο Αιγαίο λέει το συμβούλιο ασφαλείας της τουρκίας

Νέο μήνυμα της Άγκυρας προς την Αθήνα με αιχμές για παραβίαση του διεθνές δικαίου και αίτημα τερματισμού των στρατιωτικοποιήσεων στο Αιγαίο...





Νέο μήνυμα της Άγκυρας προς την Αθήνα με αιχμές για παραβίαση του διεθνές δικαίου και αίτημα τερματισμού των στρατιωτικοποιήσεων στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση από το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας προς την Ελλάδα.

Στη σημερινή συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης αναφέρθηκε πως, δόθηκε μήνυμα προς την Ελλάδα, για να τερματίσει κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το συμβούλιο ασφαλείας της γειτονικής χώρας, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφερε πως «δόθηκε μήνυμα στην Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τις δραστηριότητες που αφορούν στη στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου».

Το πώς «μας έδωσαν το μήνυμα», δεν έγινε γνωστό, προς το παρόν.

Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το συγκεκριμένο «αίτημα» της Τουρκίας δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο τραπέζι – όχι των διαπραγματεύσεων, αφού ο Ερντογάν και «η παρέα του», ως γνωστόν, τις αποφεύγουν, αλλά των «απαιτήσεων».

Ας μην ξεχνάμε και το γνωστό «τραγουδάκι» της τουρκικής ηγεσίας, με στόχο να απειλήσει και να τρομοκρατήσει την Ελλάδα, «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα…».

Όλα αυτά έχουν ως βάση την επιμονή της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, η οποία, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η χώρα μας παραβιάζει διεθνείς συνθήκες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έχει δηλώσει πως «τα νησιά έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14 των συμφωνιών της Λωζάνης και των Παρισίων».

Και προσέθεσε πως «αυτό είναι πολύ σαφές και ξεκάθαρο. Αλλά η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.