Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι λένε πως οι Αμερικάνοι έκαναν άσκηση στην Καλιφόρνια, προσομοίωση πολέμου κατά της τουρκίας στο Αιγαίο!

Πρόκειται για την άσκηση το αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Σώματος των Πεζοναυτών με την επωνυμία “Steel Knight-2023” στην Καλιφόρ...

Πρόκειται για την άσκηση το αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Σώματος των Πεζοναυτών με την επωνυμία “Steel Knight-2023” στην Καλιφόρνια.

Στην στρατιωτική άσκηση, στην οποία συμμετείχαν 10 χιλιάδες άτομα, πραγματοποιήθηκαν αμφίβιες επιχειρήσεις σε νησιά ενώ είχαμε και ειδικά σενάρια πολέμου.

“Η γεωγραφία της περιοχής και το σενάριο των Αμερικανών μας έφερε στο μυαλό το Αιγαίο, και μας δείχνει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο στην περιοχή μας”, αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα.

Στην άσκηση συμμετείχαν 10.000 πεζοναύτες και πολλά αποβατικά σκάφη, ελικόπτερα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα και εναέρια (MQ-8C Fire Scout) οχήματα και διάφορα οπλικά συστήματα.

Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα σε μια περιοχή 60.000 τετραγωνικών μιλίων στη Βάση Πεζοναυτών του Πέντλετον, όπου 9 εγκαταστάσεις αποτέλεσαν προσομοίωση “νησιών”.

Επιπλέον, το τμήμα μεταξύ της αμερικανικής βάσης και του νησιού Σαν Κλεμέντε χρησιμοποιήθηκε ως “ οχυρωμένο νησί”, το οποίο το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε αναλάβει να υπερασπιστεί”, αναφέρει το άρθρο.

Αμερικανοί Αξιωματικοί ανέφεραν, ότι το σενάριο επίθεσης σε νησιά θα αποτελέσει το μελλοντικό πεδίο μάχης, λόγω πιθανών απειλών από την Κίνα, τη Ρωσία ή την Βόρεια Κορέα γίνουν πραγματικότητα.

Σχολιάζοντας την όλη στρατιωτική δοκιμασία, ο Αμερικανός Υποστράτηγος Ben Watson, Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Σώματος Πεζοναυτών, δήλωσε ότι η φετινή άσκηση «σχεδιάζεται ως προσομοίωση ναυμαχία εναντίον ενός αντιπάλου παρόμοιου επιπέδου σε ένα μελλοντικό παράκτιο περιβάλλον".

"Δεν πρέπει η αποτρεπτική μας ικανότητα να είναι ανεπαρκής, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να πολεμήσουμε έναν ισοδύναμο εχθρό οπουδήποτε στον κόσμο.Σε αυτή την περίπτωση, επικεντρωνόμαστε στον Δυτικό Ειρηνικό», είπε ο Watson.
Γιατί οι Τούρκοι θεωρούν ότι η αμερικανική άσκηση ήταν καμπανάκι για τους ίδιους

“Αν και ο Αμερικανός στρατηγός Watson ανέφερε τον Δυτικό Ειρηνικό, η έμφαση του περιέγραφε ότι το σενάριο ενός παρόμοιου πολέμου δεν περιορίζεται σε Ασία-Ειρηνικό.

Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα ότι Ιράκ και Ιράν βρίσκονταν στο επίκεντρο της αμερικανικής ασκήσεως Millennium Challenge-2002, αλλά αποδείχθηκε ότι η χώρα-στόχος ήταν τελικά η Τουρκία.

Το πεδίο μάχης, που επιλέχθηκε για την αμερικανική άσκηση μας έφερε στο νου το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ως προς τα γεωγραφικά του χαρακτηριστικά.

Το Αιγαίο, που είναι μια περιοχή έντασης με περισσότερα από 3.000 νησιά, και Βραχονησίδες, φιλοξενεί πολλά στενά περάσματα, φαίνεται να ήταν ο άμεσος στόχος όλων των δραστηριοτήτων στην εν λόγω αμερικανική άσκηση

Τα σενάρια για ενδεχόμενο πόλεμο με βάση τα νησιά του Αιγαίου το έχουν επεξεργαστεί πολλές φορές οι ΗΠΑ στο παρελθόν.

Αμερικανικό ινστιτούτο έχει προετοιμάσει σενάριο επέμβασης των ΗΠΑ στο Αιγαίο Πέλαγος

Για παράδειγμα, στο βιβλίο με τίτλο «Fleet Tactics and Naval Operations» που εκδόθηκε από το ναυτικό ινστιτούτο του Αμερικανικού Ναυτικού το 2018, περιγράφεται με μεγάλη σαφήνεια ένας πιθανός ελληνο-τουρκικός πόλεμος.

Στο σενάριο των Αμερικανών, η Τουρκία εμφανιζόταν ως «ισχυρός εχθρός με τον οποίο διατηρούμε φιλία εδώ και πολύ καιρό», και αναφερόταν ότι οι ΗΠΑ θα ταχθούν ευθέως με την Ελλάδα.

Κατά τις διαπιστώσεις του ινστιτούτου, τονίστηκε ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα ήταν ο μεγαλύτερος που θα βίωναν οι ΗΠΑ από τη Μάχη του Μίντγουεϊ.

Το σενάριο ήταν το εξής: «Η Ελλάδα αποφασίζει να τοποθετήσει βαλλιστικούς πυραύλους στην Κύπρο. Η Τουρκία προειδοποιεί την Αθήνα ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Όμως η Αθήνα δεν αλλάζει γνώμη.

Τότε ελληνικά Πολεμικά πλοία βυθίζονται από τον τουρκικό Ναυτικό στην πορεία τους προς την Κύπρο.

Η Τουρκία ξεκινά αμφίβιες επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry S. Truman στα νότια της Κύπρου και τα αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο παίρνουν θέσεις κατά της Τουρκίας.

Τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Χίο στα βόρεια και στην Αμοργό στα νότια αποβιβάζονται στο Αϊβαλί, την Σμύρνη, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασό.

Ο 6ος Στόλος εμπλέκεται με το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό γύρω από το αρχιπέλαγος στα βόρεια της Κρήτης».

Η άσκηση του ΝΑΤΟ "Trident Javelin" (Triple-pointed Spear) που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία στις 8-16 Νοεμβρίου 2018

Στο γενικό σενάριο της άσκησης, μια χώρα με το όνομα Skolken έκανε σημαντική πρόοδο προς την απόκτηση των S-400 και αναφέρθηκε ότι η προσέγγιση μεταξύ της χώρας Skolken και της χώρας παραγωγής των S-400 είχε αυξηθεί πρόσφατα.

Ο δικτάτορας ηγέτης αυτής της χώρας με το όνομα Skolken, ξεκίνησε πόλεμο κάνοντας κάποιες αναρτήσεις στον λογαριασμό του στα social media.

Ως εκ τούτου, η επέμβαση του ΝΑΤΟ στην χώρα Skolken ήταν το κύριο στοιχείο της άσκησης.

Αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία του Ατατούρκ και το όνομα του Ερντογάν ήταν αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην χώρα-στόχο της ασκήσεως.

Με βάση το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει την παγκόσμια υπεροχή τους, το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Ακαδημίας Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ έχει εκπονήσει μια ολοκληρωμένη έκθεση που εξετάζει τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν σε ό,τι αφορά τα δικά τους συμφέροντα τα επόμενα 10 χρόνια (2017-2027) και τις μεθόδους παρέμβασης για αυτούς.

Στην έκθεση, προτάθηκαν οκτώ διαφορετικές μέθοδοι παρέμβασης για 23 διαφορετικές εξελίξεις που προβλεπόταν να συμβούν τα επόμενα 10 χρόνια και δηλώθηκε ότι αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ.

Μία από αυτές είναι, ένας «εμφύλιος πόλεμος» στην Τουρκία. Αναφέρθηκε ότι η κατάσταση αυτή θα τίθονταν υπό έλεγχο με αμερικανική στρατιωτική επέμβαση.

Η έκθεση, η οποία ετοιμάστηκε σε ένα χρόνο σε συνεννόηση με βασικούς θεσμούς στο Πεντάγωνο και τον αμερικανικό στρατό, ήταν μια σημαντική αναφορά για τη δημιουργία της νέας αμυντικής αντίληψης για την Τουρκία και την ευρύτερη γύρω από αυτήν περιοχή”, καταλήγει το άρθρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.