Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ακραίες προκλήσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ: «Υπό κατοχή η Ψέριμος... Υπό αμφισβήτηση η Γαύδος»...!!!

Το γαϊτανάκι των προκλήσεων της Άγκυρας συνεχίζουν να ακολουθούν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αυτή τη φορά η εφημερίδα «Sozcu» χαρακτήρισε την Ψέριμο ν...





Το γαϊτανάκι των προκλήσεων της Άγκυρας συνεχίζουν να ακολουθούν τα τουρκικά ΜΜΕ. Αυτή τη φορά η εφημερίδα «Sozcu» χαρακτήρισε την Ψέριμο νησί υπό κατοχή μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε σε ακριτικά νησιά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως η Ψέριμος βρίσκεται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και βρίσκεται από ελληνική κατοχή από το 2004.



Μάλιστα το ίδιο μέσο χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επίσκεψη του κ. Φλώρου στα νησιά του Αρχιπελάγους, ενώ στο στόχαστρο της εφημερίδας βρέθηκε και η Γαύδος η οποία περιγράφηκε ως νησί υπό αμφισβήτηση.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, «ίλιγγο» προκαλεί στην Άγκυρα η εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν τα βήματα που έχει κάνει η χώρα μας στη θωράκιση της άμυνάς της.

Τα ρεπορτάζ, αναλύουν το τι προμηθεύεται η Ελλάδα, από F-16, κορβέτες, Rafale, Belharra, μέχρι και τα αντιπυραυλικά συστήματα.

Όπως αυτά αναφέρουν: «Τα τελευταία δυο χρόνια η Ελλάδα επιτάχυνε τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Και το 2023 θα συνεχίζει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που θα αγοράσει η κυβέρνηση της Αθήνας είναι και πυραυλικά συστήματα που θα εγκατασταθούν στον Έβρο και στα νησιά. Ανάμεσα στα εξοπλιστικά προγράμματα της Αθήνας είναι και η απόκτηση 4 νέων κορβετών. Η Ελλάδα ήδη εξετάζει τις προτάσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας και το κόστος του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει το 1.5 δισ ευρώ. Ένα άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αθήνας είναι η απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων Spike-ΝLOS τα οποία θα αποκτήσει από το Ισραήλ. Η συμφωνία θα υπογραφεί το 202# και η Ελλάδα θα αποκτήσει 34 συστήματα !7 απο αυτά θα τοποθετηθούν στα νησιά τα οποία πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και τα υπόλοιπα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο» .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.